Consiliul Judeţean Harghita
vineri, 29 martie 2024 07:39:56
Consiliul Judeţean Harghita
Proces verbal al ședinței ordinare CJH din 18 decembrie 2020

JUDEŢUL HARGHITA

CONSILIUL JUDEŢEAN

DIRECŢIA GENERALĂ ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ LOCALĂ

COMPARTIMENTUL CANCELARIA CONSILIULUI JUDEŢEAN HARGHITA

 

Procesul verbal al şedinţei ordinare  a Consiliului Judeţean Harghita din data de 18 decembrie  2020

Ora 14,00

Denumirea consiliului: CONSILIUL JUDEŢEAN HARGHITA

Data 18 decembrie  2020

Subiectul şedinţei: Dezbaterea şi aprobarea proiectelor de hotărâri cuprinse în ordinea de zi.

Catalogul membrilor:

 

Nr. crt.

NUMELE ŞI PRENUMELE

PARTID

1

Borboly Csaba

UDMR

2

Barti Tihamér

UDMR

3

Becze István

UDMR

4

Bíró Barna-Botond

UDMR

5

Biró Zsolt

UDMR

6

Csillag Péter

AMT

7

Conțiu Lucian

PSD

8

Dávid Lajos

UDMR

9

Dobrean Teodor-Constantin

PNL

10

Ferencz-Salamon Alpár-László

UDMR

11

Györgyi Attila

AMT

12

Hajdu Gábor

UDMR

13

Hîrlav Costin

PSD

14

Izsák Alina

PNL

15

Kántor Boglárka

UDMR

16

Kolozsvári Tibor

UDMR

17

Kolumbán Dávid

UDMR

18

Lőrincz Árpád-István

AMT

19

Márton Csaba

UDMR

20

Nagy Mária-Terézia

POL

21

Portik Erzsébet-Edit

UDMR

22

Rákosi-Seiwarth Ildikó

UDMR

23

Rákossy Botond-József

POL

24

Rácz Árpád

UDMR

25

Rátz István

UDMR

26

Sándor Barna

UDMR

27

Sinka Arnold

UDMR

28

Sólyom László

UDMR

29

Szentes Antal

UDMR

30

Tőkés Lehel

AMT

31

Vaidoș Alexandru

PSD

 

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Harghita a fost convocată de președintele Consiliului Județean Harghita, domnul Borboly Csaba,  prin Dispoziţia nr. 1299 / 2020, cu modificările și completările ulterioare,  în conformitate cu prevederile art. 179 alin. 1, 2, lit. a din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

 

Președintele Borboly Csaba deschide ședința ordinară  al consiliului județean din  18 decembrie 2020, ora 14,00  în Sala de protocol al Consiliului Județean Harghita.

Salută pe toți cei prezenți. Mulțumește pentru participare. Felicită și pe domnul Prefect, pentru că a onorat această ședință, cel puțin partea cu primele momente festive ale ședinței ordinare din luna decembrie. În sfârșit a ajuns și Municipiul Miercurea Ciuc să primească încadrarea verde din punct de vedere al pandemiei. În acest context, respectând restricțiile impuse, se pot ține ședințe, unde pot fi prezenți fizic participanții. S-a gândit, ca această primă întâlnire, să fie folosită pentru un scop special. Să fie premiați oameni, a căror activitate merită apreciată, care sunt un exemplu pentru ceilalți. În cadrul Programului ”Gospodărie etalon” derulat de ADI Dezvoltare Rurală se dorește, ca generațiile, care cresc, dar și aceea, care și acum lucrează cu pământ și animale, să aibă repere cu privire la realizările din acest domeniu, să aibă exemple de urmat. Trebuie să fie mândri de activitatea acestor gospodari.

Amintește, că nu demult, împreună cu domnul Prefect, s-au întâlnit cu Ministrul Agriculturii si Dezvoltării Rurale, domnul  Nechita-Adrian Oros, care a fost foarte interesat de programele pilot al județului în domeniul agriculturii. Pe atunci era în derulare Programul Micul Grădinar, programul de gospodărie etalon.

Se află în sală 12 participanți la acest program, care vor fi premiați.

 

Ion Proca, Prefectul județului Harghita salută pe toți participanții la ședință. Se bucură, că a putut veni la acest eveniment, contrar succesiunii mare al evenimentelor din  zilele acestea, de altfel tradițional pentru luna decembrie. Dar se bucură că poate fie prezent la această ședință festivă. Speră, că interesul pentru agricultură, atenția pentru programele, care se desfășoară aici, vor continua și în viitoarea configurație al Guvernului. Se vor face eforturi în acest sens mereu. Felicită pe toți cei, care vor primi distincții azi de la consiliul județean și dorește sărbători frumoase, fericite tuturor celor prezenți.  

 

Președintele Borboly Csaba dă cuvântul noului director de la ADI Dezvoltare Rurală, asociația, care se ocupă cu derularea programelor legate de activitățile în domeniul agriculturii în județul Harghita.

 

László Csongor, directorul de la ADI Dezvoltare Rurală prezintă o scurtă autobiografie personală, programele derulate de asociație și participanții la aceștia.

            Anunță derularea acordării distincțiilor cu ajutorul președintelui Borboly Csaba și consilierul județean Becze István.

            Cheamă pe rând persoanele premiate și se derulează festivitatea de premiere.

 

Președintele Borboly Csaba felicită pe toți cei care au primit premii azi. Speră, că vor continua activitatea cât mai mult timp, fiind un exemplu și în viitor.

            Anunță un minut de pauză în care se va amenaja locația pentru desfășurarea ședinței ordinare.

 

Pauză

 

Președintele Borboly Csaba reia ședința. Spune, că din păcate deciziile Guvernamentale vin în ultimul moment și nu permit o pregătire de câteva zile a hotărârilor importante. Totuși, trebuie găsit calea legală cea mai bună totuși pentru aprobarea acestora. Ar fi de dorit să existe o transparență, o planificare, o calculabilitate, un buget la început de an, din care se poate gospodări în cursul anului. După aceea, cu toate prevederile legale îndeplinite să fie gestionate  sumele defalcate la lunile, zilele anului. Dar nu este așa. La noapte a venit decizia de Guvern și azi au discutat îndelung problemele, ca să poată fi pregătită hotărârea și să poată fi adusă în ședința de azi. S-a discutat și problema DGASPC Harghita și soluția ca să nu fie inclus acum aceea decizie, de care a aflat ieri seara. Dacă cineva consideră, că un proiect de hotărâre se poate pregăti cu multe zile înainte în această perioadă, aceea persoană nu este la curent cu ceea ce se întâmplă în această țară. Totuși, aceste modificări în ultimul moment de obicei au sensuri pozitive. Din aceste sume date la sfârșitul anului se pot soluționa multe probleme.

            Acum, la început de ședință, ține să-l felicite pe consilierul județean Hajdu Gábor, cine a fost ales ca deputat pe lista UDMR, și probabil participă ultima dată ca consilier județean la ședința de consiliu. La data de 21 decembrie va fi inaugurat noul Parlament de după alegerile Parlamentare din 6 decembrie. Are încredere, că va demisiona numai din calitatea de consilier județean, dar nu se va îndepărta și de problemele județului și eventual va participa și la lucrările consiliului județean în calitate de invitat.            

 

Consilieru județean Hajdu Gábor spune că, precum în calitatea de consilier județean, și în calitate de deputat Parlamentar dorește să fie în slujba comunității  și în viitor, ca să contribuie la realizarea proiectelor viitoare importante ale județului Harghita și a locuitorilor acestuia.

 

Președintele Borboly Csaba dorește satisfacții domnului Hajdu Gábor în munca de  Parlamentar și să contribuie la elucidarea și clarificarea legislației, ca activitatea instituțională să nu fie împiedicată mereu de explicații și modificări ulterioare de ultim moment, care provoacă discuții în rândul consilierilor județeni.

            Având în vedere ultimele modificări, se vor scoate de pe Ordinea de zi 6 proiecte de hotărâri. Rămân numai 6 puncte. Este vorba despre modificarea bugetului de venituri și cheltuieli, prelungirea Strategiei de sport a județului Harghita, aprobarea bugetului societății HONLINE MEDIA SRL, aprobarea bugetului societății Întreținere de drumuri a județului Harghita, aprobarea Organigramei și a Statului de funcții a Serviciului Salvamont a județului Harghita și aprobarea reabilitării Palatului Administrativ, care este foarte important, pentru că a început să prezinte degradări periculoase. A început să cadă bucăți din acoperiș, din plăcile învelitorii și să nu fie puși în pericol persoanele care circulă în jurul clădirii.

Întreabă dacă are cineva obiecții legate de Ordinea de zi ?

 

Nu se prezintă nimeni.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot Ordinea de zi cu cele 6 puncte de pe Ordinea de zi a ședinței ordinare.

 

  1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Inițiator : Borboly Csaba preşedinte

 

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea „Prelungirea aplicabilității până la 31 decembrie 2021 a ”Strategiei de sport a județului Harghita pe perioada 2010-2020”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Harghita Nr. 290/2010”

Inițiator : Bíró Barna Botond vicepreședinte

 

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al societății HONLINE MEDIA S.R.L. pe anul 2020

Inițiator : Borboly Csaba preşedinte

 

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societății ÎNTREȚINERE DRUMURI HARGHITA S.R.L. pe anul 2020

Inițiator : Borboly Csaba preşedinte

 

  1. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 25/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare, a Organigramei şi a Statului de funcţii ale Serviciului Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, cu modificările și completările ulterioare

Inițiator : Borboly Csaba preşedinte

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul de investiţii „Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ al județului Harghita”

Inițiator : Borboly Csaba preşedinte

 

Diverse

Rezultatul votului: 31 Da.

 

Antal Renáta, director general la Direcția generală administrație publică locală  spune că sunt prezenți 31 de consilieri județeni. În conformitate cu prevederile art. 180 alin. 1, 2, din Ordonanța de urgență nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare, sunt îndeplinite condiţiile pentru desfăşurarea şedinţei Consiliului Judeţean Harghita.

 

             

Președintele Borboly Csaba  întreabă, dacă cineva dorește să semnaleze că nu va vota la careva dintre cele 6 puncte ?

 

Nu se prezintă nimeni.

 

Se trece la primul punct de pe ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

 

Președintele Borboly Csaba spune, că precum se poate vedea din proiectul de hotărâre comunicat, se încearcă punerea la loc a sumelor între capitolele bugetare. S-au adunat banii rămași de la programele derulate de subunități și se alocă bani pentru DGASPC Harghita pentru salarii. Se fac investigații totuși în dilema că unii județe în ultimele săptămâni au primit sume de mai multe milioane de lei pentru serviciile sociale, și județul Harghita a primit numai 1,6 milioane lei. Precum a înțeles la noapte, s-au mai primit ulterior 1,7 milioane lei, care vor fi incluși în bugetul județului probabil într-o ședință organizată pe platforma ZOOM. Se constată, că în sfera socială nu este un consens, o calculabilitate și în acest sens solicită de la noul deputat să contribuie la reașezarea legislației privind serviciile sociale, eliminând modificările neinspirate. Mai demult legislația a prevăzut obligația susținerii serviciilor sociale de către bugetul de stat în măsură de 90%. Dar indiferent de posibilitățile economice a unui județ, fiecare cetățean, care ajunge să fie orfan, sau în situații de imposibilitate, incapacitate, beneficiază de aceeași drepturi și niveluri de susținere conform legii. Acum sunt în desfășurare discuții cu privire la această cotă de 90%, care se dorește eliminată de către Guvern, și care există numai în părți în acest moment. Nu se știe în ce măsură este corect scoaterea acestei cote. Pe de o parte despre aceasta este vorba în modificarea bugetului. Pe de altă parte, intenția este, ca să nu rămâne nici o factură nedecontată din acest an referitoare la drumurile județene. A susținut mereu, că executanții pot să lucreze cu bună credință, pentru că se vor căuta banii pentru decontarea fiecărei facturi.  Are încredere, că ultimele sume alocate, care vor intra în bugetul consiliului județean la capitolul funcțional, vor contribui la reducerea sumelor, care vor fi creditate, iar investițiile pot avansa totuși.  Sunt 20 de articole bugetare.              

 

Președintele Borboly Csaba întreabă, dacă sunt obiecții legate de modificarea de buget.

 

Nu sunt.

 

Președintele Borboly Csaba menționează, înainte de votarea pe articole a bugetului de venituri și cheltuieli, că votul la fiecare articol din proiectul de hotărâre se referă la toate anexele, capitolele, subcapitolele, titlurile, articolele, și aliniatele articolului respectiv.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 1 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 2 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 3 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 4 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 5 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 6 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 7 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 8 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 9 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 10 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 11 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 12 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 13 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 14 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 15 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 16 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 17 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 18 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 19 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot art. 20 din Proiectul de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot întregul Proiect de hotărâre privind  modificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Harghita, pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Abținere.

 

Se  trece la următorul punct de pe ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind aprobarea „Prelungirea aplicabilității până la 31 decembrie 2021 a ”Strategiei de sport a județului Harghita pe perioada 2010-2020”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Harghita Nr. 290/2010”

Președintele Borboly Csaba menționează, că este în lucru la colegi o variantă nouă a Strategiei județene de sport actualizată.

 

Vicepreședintele Bíró Barna Botond adaugă, că perioada stabilită a Strategiei expiră în anul 2020, și după luna martie era prevăzut realizarea noului document, dar având în vedere situația creată de pandemia Covid-19, nu s-a putut ocupa cum se cuvine de temă. După consultările cu specialiștii din domeniul sportului, s-a luat decizia, ca să fie prelungit cel actual cu un an. După aceea se va realiza o nouă Strategie de sport, pentru că restricțiile fac viața sportivă foarte atipică și imprevizibilă. Se dorește refacerea acestuia din punct de vedere al planificării, eventual după trecerea pandemiei, ca să fie mai vizibilă grija consiliului județean referitor la viața sportivă din județ.        

 

Președintele Borboly Csaba întreabă, dacă sunt observații la acest punct ?

 

Nu sunt.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot Proiectul de hotărâre privind aprobarea „Prelungirea aplicabilității până la 31 decembrie 2021 a ”Strategiei de sport a județului Harghita pe perioada 2010-2020”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Harghita Nr. 290/2010”

Rezultatul votului: 31 Da.

 

Se  trece la următorul punct de pe ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al societății HONLINE MEDIA S.R.L. pe anul 2020

 

Președintele Borboly Csaba menționează, că este vorba despre o societate proprie a consiliului județean cu un buget de 2 milioane lei.

 

Președintele Borboly Csaba întreabă, dacă sunt observații la acest punct ?

 

Consilierul județean Rákossy Botond József solicită informații cu privire la  activitatea și rolul acestei societăți. Acum începe activitatea de consilier județean și nu este la curent cu rolul societății în discuție.

 

Președintele Borboly Csaba răspunde, că societatea se ocupă cu producerea de  reclame, editarea articolelor de ziare care apar în ziarul Hargita Népe, organizează evenimente promoționale, are activitate de distribuție și vânzare a materialelor de presă. De fapt aceste informații apar pe prima pagină din Nota de fundamentare din documentația alăturată, care a fost comunicată și consilierilor județeni.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot Proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al societății HONLINE MEDIA S.R.L. pe anul 2020

Rezultatul votului: 25 Da, 1 Nu, 5 Abțineri

 

Se  trece la următorul punct de pe ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societății ÎNTREȚINERE DRUMURI HARGHITA S.R.L. pe anul 2020

 

Președintele Borboly Csaba explică că este vorba despre bugetul societății de drumuri proprii a consiliului județean, care se ocupă cu întreținerea de drumuri județene, și care de câteva săptămâni a început activitatea. Are venituri peste  600.000 lei în câteva săptămâni. Consideră, că societatea va fi disponibilă în cazurile, în care nu vine nimeni să lucreze. Această societate a efectuat lucrări mai ales în situații imposibile, de exemplu la Grințieș, spre județul Neamț, unde nici o firmă nu a dorit să participe la licitația de reabilitare a drumului după avariile în urma inundațiilor. Consideră, că era o idee foarte bună înființarea acestei societăți.   

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societății ÎNTREȚINERE DRUMURI HARGHITA S.R.L. pe anul 2020

Rezultatul votului: 30 Da, 1 Nu.

 

Se  trece la următorul punct de pe ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 25/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare, a Organigramei şi a Statului de funcţii ale Serviciului Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, cu modificările și completările ulterioare

 

Președintele Borboly Csaba spune, că conform deciziilor anterioare, se modifică ROF-ul serviciului Salvamont.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot Proiectul de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Județean Harghita nr. 25/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare, a Organigramei şi a Statului de funcţii ale Serviciului Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, cu modificările și completările ulterioare

Rezultatul votului: 30 Da 1 Abținere.

 

Se  trece la următorul punct de pe ordinea de zi

 

Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul de investiţii „Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ al județului Harghita”

 

Președintele Borboly Csaba consideră o provocare adevărată reabilitarea termică a Palatului Administrativ. Dacă ar fi vorba despre o clădire oarecare, nu ar fi probleme, dar această clădire nu are numai valoare funcțională, este și palatul administrativ al județului Harghita. Oriunde se intervine, apar implicații istorice, de drept de autor, arhitecturale, și după foarte multe proceduri s-a ajuns la realizarea acestei documentații în valoare de 38 milioane lei. Conform evaluării de către specialiști, valoarea lucrărilor este preconizat la această sumă. Nu este vorba despre reconstrucție, pentru că nu se poate reconstrui numai pe jumătate, adăugând de exemplu 3 turnuri, și nici nu se poate modifica imaginea exterioară a acestuia. Trebuie păstrat stilul original precum a fost proiectat acum 20-30 de ani. În măsura posibilităților se vor efectua lucrările planificate, dar și așa sunt amenințări deja din partea Direcției Județene pentru Cultură, că vor depune o sesizare la Poliție. Totuși se va încerca stoparea risipei de energie în clădire, să fie cât mai eficient exploatată,și cât mai funcțional. Această documentație s-a realizat în decurs de 2 ani, și a fost foarte greu de întocmit. Se va depune și la CNI și se va încerca atragerea finanțărilor din fonduri Europene, pentru că consiliul județean nu dispune de cei 38 milioane lei.

            Întreabă dacă sunt întrebări sau observații ?        

 

Nu sunt.

 

Președintele Borboly Csaba supune la vot Proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții pentru obiectivul de investiţii „Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ al județului Harghita”

Rezultatul votului: 31 Da.

             

Președintele Borboly Csaba închide ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita,mulțumește tuturor pentru participare .

 

Minuta ședinţei ordinare a Consiliului Judeţean Harghita din data de 18 decembrie  2020,  cu număr de înregistrare  nr.                /  2020  face parte integrantă din prezentul Proces-verbal.

 

Drept pentru care s-a încheiat prezentul Proces-verbal.

 

Miercurea Ciuc,    04 ianuarie 2021

 

 

Președinte                                                                         Secretarul general al județului

Borboly Csaba                                  

Director general

Antal Renáta – consilier juridic

 

 

 

Coordonator compartiment

Szabó Zsolt Szilveszter

Întocmit,

Kelemen Biborka