Eficientizarea activității Consiliului Județean Harghita

Rebranding și reorganizare la nivelul aparatului de specialitate

(0 Votări)89 vizualizări

Reorganizarea Consiliului Județean Harghita, care a fost aprobată  în ședința  extraordinară  ce a avut loc vinerea trecută, a fost anunțată joi, 19 noiembrie, la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita, în cadrul unei conferințe de presă.

Așa cum a precizat președintele consiliului județean, Borboly Csaba, cinci locuri de muncă au fost desființate, fiind în curs de finalizare nouă cercetări disciplinare, întrucât mai multe investiții s-au blocat, iar județul Harghita a ratat din acest motiv finanțarea UE.

Pe lângă acestea, mai multe funcții de conducere au fost desființate sau transformate în funcții inferioare,  o parte a direcțiilor generale  fiind supuse unei transformări.

Președintele consiliului județean a declarat că dorește ca reorganizarea consiliului să fie realizată de-a lungul  celor 13 puncte prezentate în programul electoral, astfel încât acestea să fie puse în aplicare cel mai eficient și să rezulte o instituție  mai aproape de oameni.

„ Cele 13 puncte ce au fost  prezentate în campania electorală nu sunt sloganuri politice, în jurul lor avem planuri  concrete. Luând în considerare experiența din perioada pandemiei,  am regândit noua structură astfel încât direcțiile  să facă schimbul de informații  și să coopereze mai eficient. Trebuie să reducem birocrația, iar perioada epidemică a forțat instituțiile să facă acest lucru și a accelerat puțin procesul de digitalizare. Printre altele, programul UDMR de gestionare a situației pandemice și de redresare economică vizează acest lucru, susținând descentralizarea și  plasarea deciziilor legate de suspendarea cursurilor, carantina, dezvoltare economică, în competența autorităților locale”- a afirmat, Borboly Csaba.

Cu toate acestea, președintele consiliului județean a observat cu regret că, deși s-a procedat la digitalizarea treptată a administrației publice, mai există instituții la nivel național care continuă să ceară documentele pe suport de hârtie.

De asemenea, și membrii consiliului județean vor face pași în procesul de debirocratizare,  tabletele necesare pentru acest lucru au ajuns mai devreme, dar au fost puse la dispoziția Direcției de Sănătate Publică Harghita, la începutul acestui an.

În cadrul acestei  reorganizări, coordonarea Galeriei de Artă va fi  preluată de Centrul Cultural Județean Harghita.

Direcția generală management a fost împărțită anterior acestei reorganizări  în două direcții mai mici (comunicare și resurse umane și management și relații internaționale). Biroul de analiză și sinteză se preia de la Direcția Generală Economică și va trece la Direcția Management și Relații Internaționale.

Serviciul administrație publică locală va trece în subordinea Direcției arhitect șef.

Borboly Csaba a ținut de asemenea să  precizeze  faptul că , în perioada pandemiei , mai mulți colegi, pe lângă activitățile lor zilnice, și-au asumat sarcini suplimentare în informarea  populației, prin traducerea neoficială a hotărârilor în limba maghiară și rezolvarea problemelor ocazionale semnalate de către persoanele care au apelat la instituție.

Pe lângă reorganizarea aparatului de specialitate, consiliul județean va beneficia și de o schimbare de imagine, un prim pas fiind logoul  ce a fost inspirat de ceasul de pe clădire: verde - pământ, albastru - cer , indicând dinamica proceselor.

 

Miercurea Ciuc, 19 noiembrie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774