Rezultate la final de mandat a consiliului județean

Consiliul Județean Harghita a ținut ultima sa ședință în formula actuală

(0 Votări)79 vizualizări

Ședința consiliului poate fi vizualizată pe pagina Consiliului Județean Harghita: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/350655886222539/

În data de 29 octombrie a avut loc ultima ședință din mandatul actual al Consiliului Județean Harghita, urmând ca în data de 30 octombrie , luând în considerare măsurile epidemiologice ce se impun, să fie învestit noul consiliu. Ceremonia de învestire a noului Consiliu Județean Harghita va avea loc în aer liber în zona de intrare a galeriei de artă a consiliului județean.

Președintele Consiliului Județean, Borboly Csaba , a declarat în cadrul acestei ședințe faptul că, consilierii pot fi mândri de modul în care s-au derulat cei aproape 4 ani și jumătate de mandat , deoarece s-a bazat pe cooperare, indiferent de culoarea politică, obiectivul comun fiind: dezvoltarea județului Harghita.

La ultima sa ședință, consiliul a adoptat proiecte  de hotărâri care vizează dezvoltarea județului, prin rectificarea bugetară urmând să fie  finanțate investițiile în curs și reparațiile de drumuri. În acest sens , consilierul județean, Becze István a subliniat faptul că atâta timp cât vremea o permite, trebuie continuate lucrările importante ce au fost demarate  la drumurile din zona Ciceu, Băile Harghita, Tulgheș, podul de la Dejuțiu.

În cadrul ședinței a fost adusă în discuție și pregătirea documentației pentru construirea a 100 de locuințe pentru medici, finanțarea extinderii rețelei de canalizare la Băile Homorod precum și pregătirea unor studii necesare pentru dezvoltarea județului.

Consiliul a votat de asemenea și  pentru însușirea cotizației Consiliului Județean Harghita de către Asociația Microregională Sóvidék, unul dintre proiectele importante ale acesteia fiind construirea unei piste pentru bicicliști, cu acest proiect putând fi accesate și fonduri UE. Acesta este un bun exemplu de urmat și pentru alte regiuni, a menționat Borboly Csaba.

Având în vedere provocările la care este supus personalul medical în contextul actual al pandemiei de covid, consiliul a votat acordarea unui stimulent financiar unui număr de 16 persoane, ce au avut implicații majore în activitatea de combatere a virusului și al căror volum de muncă a depășit volumul optim de activitate raportat la complexitatea cazurilor. Cu această ocazie, Borboly Csaba  a ținut să le mulțumească din nou cadrelor medicale pentru implicarea și pentru munca depusă.

Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de dezvoltare a infrastructurii de management integrat al deșeurilor pentru a fi depus în cadrul noilor programe de finanțare, acesta fiind  votat de către consiliu.

La finalul ședinței consilierii s-au declarat mulțumiți în unanimitate de rezultatele mandatul anterior și le-au urat succes noilor aleși în consiliu.

Miercurea Ciuc, 29 octombrie 2020

 


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774