Consiliul Județean Harghita a acordat premiul Heureka Clubului de copii programatori „ROBOCODERII” al Bibliotecii Comunale din Sândominic

Tinerii sunt susținuți să-și dezvolte capabilitățile prin idei și proiecte 

(0 Votări)120 vizualizări

În luna noiembrie Consiliul Județean Harghita a lansat o provocare la care erau invitați să participe tineri îndrumați de profesori și mentori, care să aducă în prim plan ideile lor. Cu această ocazie a fost realizat și un film motivațional care poate fi urmărit aici: https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/videos

 „Cu ocazia Zilelor Științei Maghiare, în data de 3 noiembrie, am lansat un apel către tinerii talentați ai județului care prin ideile, proiectele, sugestiile lor pot aduce o contribuție la dezvoltarea județului Harghita. Consiliul județean este mereu un partener de nădejde susținându-i pe tineri în demersurile lor. Epidemia de coronavirus ne-a supus pe toți la multe încercări, în foarte multe domenii fiind nevoie de adaptarea la situația nouă, de găsirea unor  soluții punctuale. În acest sens, ideile și sugestiile tinerilor noștri talentați pot fi, de asemenea, un pas semnificativ înainte.”, a afirmat Borboly Csaba.

Proiectul clubului, „Fără accidente și obstacole pe drumurile comunale și sătești! „Hai la munte!”, a fost realizat cu gândul de a îmbunătăți circulația rutieră din comuna Sândominic spre cel mai atractiv Parc Național Hășmașu Mare, respectiv vârful Piatra Singuratică, la realizarea lui fiind utilizată plăcuța ARDUINO care se bazează pe microcontrolere.

Proiectul se dovedește a avea aplicabilitate mai ales din perspectiva prevenirii accidentelor rutiere, prin intermediul senzorilor dispuși pe mașinuța construită fiind posibilă detectarea posibilelor obstacole .

Astăzi, 16 decembrie, Consiliul Județean Harghita, prin premiul Heureka, recunoaște activitatea remarcabilă și inovatoare din punct de vedere științific, a clubului de copii ROBOCODERII din Sândominic.

Echipa este compusă din elevi ai Școlii Gimnaziale Márton Áron din Sândominic: Albert Dávid, Boros Bernadett, Antal Barbara, Tamás Nikoletta, Kurkó Eduárd, Kristály Benedek, Ferencz Antónia Sarolta, Kedves Gergő, Timár Gergő, Lakatos Fülöp, Márton Ákos, Bartalis Richárd-Márk, Kurkó Mihály-Zsolt, sub îndrumarea bibliotecarei, Sándor Edit.

 

Miercurea Ciuc, 16 decembrie  2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774