Consiliul Județean Harghita va acorda și în acest an premii pentru idei și punerea lor în practică

Tinerii talentați din județul Harghita sunt așteptați cu idei și metode inovative 

(0 Votări)72 vizualizări

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, vicepreședintele Bíró Barna Botond și Szakács Paál István, directorul incubatorului de afaceri Harghita Business Center, au prezentat trei apeluri pentru tineri :

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/photos/

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/photos/

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/photos/

Consiliul Județean Harghita se adresează tinerilor talentați ai județului, mentorilor și profesorilor acestora. Există mulți tineri capabili în județul Harghita care pot contribui la dezvoltarea județului prin  ideile și sugestiile lor. Cele mai bune și mai inovatoare lucrări sunt premiate cu Premiul Heureka al Consiliului Județean Harghita. Sugestiile pot fi transmise la info@judetulharghita.ro până la  30 noiembrie.

„În contextul actual al pandemiei s-a văzut necesitatea adaptării la noile provocări, în multe domenii. În acest sens, ideile și sugestiile tinerilor noștri talentați pot fi, de asemenea, un pas semnificativ înainte. Ne bazăm pe tinerii noștri care au capacitatea de a fi inventivi , scopul nostru fiind de a-i încuraja să rămână acasă. Îi încurajăm în acest sens să facă echipă cu noi în a a găsi cele mai bune soluții pentru dezvoltarea județului”, a afirmat Borboly Csaba.

De asemenea, consiliul județean participă la programul  Talent Magnet al Uniunii Europene. Scopul acestui program este de a reduce migrația tinerilor, să-i motiveze și să-i determine să rămână acasă. În acest sens instituția realizează un sondaj în  rândul antreprenorilor și tinerilor.

„Scopul acestui proiect este de a-i ajuta pe tinerii care vor să pună bazele unei afaceri. Sperăm să- le putem da o mână de ajutor acestor tineri care vor să înceapă o afacere acasă și de asemenea să susținem întreprinderile mici și mijlocii în această perioadă dificilă”, a adăugat Bíró Barna Botond, vicepreședinte și coordonator al  proiectului Talent Magnet.

Prin proiectul –Viitorul meu, incubatorul de afaceri Harghita Business Center susține procesul de digitalizarea a afacerilor locale cu o finanțare de 500 mii lei , Consiliul Județean Harghita având o contribuție de 110 mii lei.

Potrivit lui Szakács Paál István, directorul incubatorului de afaceri , Harghita Business Center, poate oferi asistență pentru două sute de companii, pachetul de 2.500 de lei acoperind  cheltuielile necesare pentru a face afacerea vizibilă în mediul online.

 

Miercurea Ciuc, 4 noiembrie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774