Borboly Csaba: avem în față un an definitoriu din punctul de vedere al fondurilor UE

Președintele Consiliului Județean Harghita a fost ales președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru

(0 Votări)109 vizualizări

În data de 9 decembrie, în cadrul ședinței de constituire a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru (CDR Centru), Borboly Csaba, a fost ales președinte al acestui consiliu, în acest sens menționând: „În anul următor se conturează direcțiile de finanțare pentru următorii zece ani. Este o oportunitate unică și trebuie să profităm de acest lucru pentru a atrage cât mai multe fonduri în vederea dezvoltării județului Harghita, un județ preponderent rural, care necesită foarte mulți bani pentru a se dezvolta. Dacă ne uităm în drafturile pe care se duc discuțiile la Bruxelles, orașele mici, comunele, nu sunt prea mult în calcule, dar acum, când autoritatea de management este regiunea, vom lupta pentru a obține finanțarea atât de necesară".

Potrivit lui  Borboly Csaba, în anul următor vor fi luate mai multe decizii care vor determina distribuția resurselor pentru următorul ciclu de finanțare al UE. După cum a spus, mai multe amendamente au fost depuse anterior în acest sens în domeniul sănătății sau al educației.

Pe o platformă online dezvoltată de consiliul județean sunt prezentate mai multe idei de proiecte prin care reiese necesitățile de dezvoltare:

https://ideideproiecteue.judetulharghita.ro/

Totodată, Borboly Csaba a ținut să aducă în prim plan și oportunitățile pe care Fondul pentru o tranziției justă le aduce județului Harghita în demersurile de reducere a emisiilor de dioxid de carbon , în vederea asigurării unui mediu sănătos și durabil.

Miercurea Ciuc, 14 decembrie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«martie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774