Hargita hegység
kedd, 2024. április 16., 13:41:00

Szakemberekre szükség volt,van, lesz!

(0 Szavazat)96 megjelenítés

A múlt heti, Hargita Megye Tanácsa által finanszírozott és az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (UKKSZ) által lebonyolított, székelyudvarhelyi szakoktatásokat népszerűsítő PR kampány eredményesen zárult, hiszen több szakiskolai osztályba már most túljelentkezés van. A széles körű kampánnyal az idén végző nyolcadikosok mellett a szülőket is megszólítottuk, hiszen gyakran ők azok, akik a pályaválasztások során a végső döntést meghozzák.

Az egy hetes, nyomtatott, online és rádiós megjelenéseket is tartalmazó PR kampány során több olyan szakmát is bemutattunk (CNC kezelő, asztalos, textiles, vendéglátós és autószerelő), amelyekre Udvarhelyszéken is hatalmas kereslet van és amelyekkel bármelyik fiatal könnyedén tud boldogulni. Ezekben a szakmákban - pont a nagy igény miatt - egy tehetséges és szorgalmas kezdő pár év alatt szép karriert futhat be, és amikben nagyon jól is kereshet.
Összefogással a fiatalok boldogulásáért
A népszerűsítő kampány anyagi feltételeit Hargita Megye Tanácsa biztosította, hiszen jó ideje kiemelt jelentőségűnek tartják a szakoktatás kérdését: évek óta keményen dolgoznak, lobbiznak és egyeztetnek az érdekelt felekkel (tanfelügyelőség, iskolák, megyei fejlesztési ügynökség, vállalkozók) azért, hogy ez a terület is fejlődjön és összhangba kerüljön a munkaerőpiaci igényekkel. Ennek eredményeképpen megnőtt a szakiskolai képzések iránt érdeklődők száma, néhol még túljelentkezés is van.
A nyolcadikos végzősök körében a legnépszerűbb szakoknak az Eötvös József Szakközépiskolában meghirdetett pék és kertész, a Kós Károly Szakközépiskolában indított pincér és árukezelői, valamint a Bányai János Műszaki Szakközépiskola faipari (asztalos és ács) osztálya bizonyult, ezek akár holnap teljes létszámmal indulhatnának. De továbbra is várják a szakképzés iránt érdeklődőket, például a Bányai textil és mechanika szakán is vannak még betölthető helyek, és most indul majd a jelentkezés a sokak által várt, szeptemberben startoló CNC gépkezelői osztályba is.
További információk:

Györgyei Szabó Magdolna

UKKSZ ügyvezető

Telefon: 0757-662 073

Web: www.ukksz.ro

E-mail: office@ukksz.ro