Hargita hegység
péntek, 2024. április 26., 03:15:04

Battle On Snow a Madarasi Hargitán

A hétvégén zajlik Románia legszínvonalasabb szabad stílusú síversenye

(0 Szavazat)167 megjelenítés

Látványos küzdőtérré válik március 25 és 27 között a Románia legprofibbjának számító RideMore Hópark a Madarasi Hargitán. Az ország legjobb hódeszkásai és szabad stílusú síelői mérik össze tudásukat, ugyanakkor külföldi versenyzőket is várnak.

Az előző évek nagy sikerű Snow On Fire versenyeinek folytatásaként megrendezésre kerülő Battle On Snow során a legjobbak nemcsak siklanak a havon, de elképesztő ugrásokkal, szaltókkal és valóságos repüléssel kápráztatják el egymást és a nézőket. A Battle On Snow péntektől vasárnapig tart, a leglátványosabb részt, a döntőt szombaton déltől tartják.


A Madarasi Hargitán található hópark állapota jelenleg is nagyon jó - közölte a szervezők nevében Kinda Géza, ugyanakkor szerdától további 15-30 cm friss hó várható. A freestyle verseny alatt is minden pálya sízhető, március 28-tól kezdődően azonban hét közben csupán előre bejelentkezett csoportok esetén indítják el a felvonókat a Madarasi Hargita Síközpont üzemeltetői. A sípályák állapota kiváló, és a jelenlegi állás szerint még április 8-10-én is lehet majd síelni a legmagasabban fekvő székelyföldi síközpontban.


Ahogyan az előző években is megszokhatták a résztvevők, a sisak és a hátgerincvédő használata kötelező, ugyanakkor 18 év alattiak csak közjegyző által hitelesített szülői engedéllyel vehetnek részt a versenyen. További tudnivalók a hétvégi versenyről itt találhatók: https://www.facebook.com/RideMore.Official.Page/?fref=ts


Arról, hogy milyen hangulatra lehet számítani, az előző években készített, alábbi videóval nyújtanak kis ízelítőt a szervezők: https://vimeo.com/159221540
Az Európa egyik legjobb hódeszkásának számító Kinda Géza telefonszáma: 004 0743 554 283, a versenyről bővebb információt ő tud adni.