Hargita hegység
péntek, 2024. április 26., 01:06:55

Az önkéntességet népszerűsítették Marosfőn

(0 Szavazat)99 megjelenítés

„Örökmozgó” fiatalok vettek részt az Ifi Napokon

Elsősorban a sportról és az önkéntességről szólt az Ifi Napok május 8-i, pénteki marosfői rendezvénye, az Örökmozgó Ifjúság címmel meghirdetett nap, amelyen tájékozódási verseny, csapatépítő játékok és asztalitenisz-bajnokság várta a fiatalokat, valamint különböző témájú műhelymunkákba kapcsolódhattak be. Az eseménysorozatot a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és Hargita Megye Tanácsa szervezte, partnerségben más szervezetekkel, a többéves hagyományokhoz híven május 6–10. között.

A versenyek utáni díjátadón jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is, aki a csapatszellem fontosságát hangsúlyozta, és arra biztatta a résztvevőket, hogy próbáljanak meg minél több közös célt megvalósítani, odafigyelni egymásra.

– A mai nap arról szólt, hogy csapatban mindenki jobb, egységben mindent érdemesebb véghezvinni. Azt kívánom nektek, hogy az diákévek alatt az iskolán kívül is készüljetek az életre. Nagyon javaslom, hogy a diáktanácsok munkájában vegyetek részt, mert az is hozzájárulhat ahhoz, hogy teljes életet teremtsetek magatoknak. Olyan világot élünk, amelyben nagy a verseny, ezért jó, ha már tudjátok, mit akartok csinálni az életben, mire kikerültök az iskolapadból. Minden vetélkedő erőt ad, annak is, aki nem nyert most – mondta a megyeelnök.

Réti Zsófia, a sport- és ifjúsági igazgatóság helyettes vezetője szerint a lehetőségek tárházát próbálták bemutatni a fiataloknak a péntek délutáni műhelymunkán, amelyen különféle projekteket ismertettek, például a Legendáriumot, amelynek készítői megmutatták, hogyan lehet egy kis ötletből zseniális, nagyszabású, népszerű projektet létrehozni. Bemutatták Hargita és Kovászna megye közös turisztikai programját, az Erasmus+ ösztöndíjprogramot, a CreArt nemzetközi programban részt vevő Kovács Kinga művész norvégiai tapasztalatait osztotta meg, továbbá külföldi önkéntesek ismertették munkájukat az Európai Önkéntes Szolgálat keretében, illetve helyi önkéntesi lehetőségeket mutattak be.

– Több mint 120 fiatal vett részt a megye minden részéből. A rendezvény jó lehetőség volt az ismerkedésre is, és reméljük, hogy az itt szerzett információkat a fiatalok hasznosítani tudják majd az életben – jelentette ki Réti Zsófia.

Az idei Ifi Napok partnerei: Székely Streetball, Vox Iuventutis Egyesület, Erdélyi Fiatalokért Egyesület, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, Szakszervezetek Művelődési Háza, Csíki Diáktanácsok Egyesülete, Hargita Megyei Magyar Diáktanács, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, Gyergyó Terület Ifjúsági Tanácsa, Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács, a Harmopan Rt. és a Sapientia Hallgatói Önkormányzata.

Csíkszereda, 2015. május 9.