Hargita hegység
péntek, 2024. április 19., 20:33:56

Csíkkarcfalvi diákok nyertek táborozást a hatos villában

Rajzpályázatot hirdetett a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás

(0 Szavazat)83 megjelenítés

Idén is meghirdette rajzpályázatát a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás - melynek tagja Hargita Megye Tanácsa – Kedvenc táborhelyem a hatos villa címmel. A rajzpályázat nagy érdeklődésnek örvendett, ami azt bizonyítja, hogy egyre népszerűbb a homoródfürdői hatos villa. A pályázatot a V-VIII. osztályos Hargita megyei diákoknak hirdette meg a villát ügykezelő társulás, célja, hogy ez a korosztály is felfedezze és megszeresse a táborhelyet. A beérkezett munkák elbírálását június 20-án tartották.

– Hargita Megye Tanácsának és a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulásnak az a szándéka a villa felújításával és a különbözü népszerűsítő tevékenységekkel, hogy újraélesszük a hajdani homoródfürdői diáktábort, ezzel is hozzájárulva a megye turisztikai kínálatának szélesítéséhez – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A pályázatra minden osztály egy közös, A2 méretű rajzot kellett készítsen úgy, hogy minden tanuló részt vesz a munkafolyamatban. A témának megfelelően, a munka, amely bármilyen technikával készülhetett, a hatos villát és/vagy a környékét, illetve a táborban zajló tevékenységeket kellett ábrázolja.

Idén még nagyobb volt az érdeklődés a pályázat iránt, összesen negyven munka érkezett a kiírásra, amelyből egyet választott a zsűri. Ez alkalommal az ötnapos, hétfőtől péntekig tartó táborozást a csíkkarcfalvi Mártonffy György Általános Iskola VI. osztálya nyerte. Ezt az osztályközösséget várja Homoródfürdőn festői környezetben az újranyílt hatos villa. A környéken bő vizű borvízforrások, hideg-meleg vizes szénsavas fürdők, lovaglási, valamint télen sízési lehetőségük van az ide látogatóknak. Kikapcsolódásra kiválóan alkalmas környezet, évszaktól függetlenül. A villa 44 férőhelyes, fűrdőszobával és kis konyhával felszerelt.

Csíkszereda, 2018. június 20.