Hargita hegység
péntek, 2024. március 29., 16:54:23

Bolondosan kezdődik az április a Madarasi Hargitán:

Első alkalommal tartanak Hó-bort-napokat

(0 Szavazat)110 megjelenítés

Ezen a hétvégén, április 2-án és 3-án tartják a legmagasabban fekvő székely síközpontban az első Hó-bort-napokat. Az egykori Hó-napok és a Hóhányó Olimpiák folytatásaként életre hívott hóbortos rendezvényt hagyományteremtő céllal rendezik meg a síközpont üzemeltetői és a korábbi rendezvények szervezői, gyerekeket és felnőtteket egyaránt kétnapos, havas bolondozásra hívnak. Rendhagyó versenyekkel, vidám játékokkal, valamint értékes nyereményekkel várnak mindenkit a Madarasi Hargitára.

„Nem lehet olyan rossz idő, hogy ne tudj hű-je lenni a Hargitánknak” – ezzel a mottóval szerveznek Hó-bort-napokat április első hétvégéjén a Madarasi Hargitán. Szombaton „Curikk”-parallel síversenyt tartanak, azaz két versenyző egyszerre indul, párhuzamosan, hátrafelé síelve, két kitűzött pályán. A vidámnak ígérkező megmérettetésre a jelentkezés feltétele a bundasapka, valamint a síszemüveg viselése.
Ugyancsak szombaton Nosztalgia síversenyt is rendeznek: a jelentkezők lesiklanak a Súgón, majd - a régi idők hangulatát idézendő - nem felvonóval, hanem gyalog másznak vissza a tetőre. Lent a Kicsi Mihály pálya aljánál található célvonalon kell áthaladniuk a versenyzőknek, az időmérés pedig a rajthoz visszaéréskor történik. Ugyanakkor a játékos kedvű síelők nemcsak síversenyeken, de viccmondásban is megmérkőzhetnek: bolondos és értékes nyereményekkel is motiválják őket.
A gyerekeknek ez idő alatt Kincskereső versenyt hirdetnek, nekik az elődök hagytékát kell megtalálniuk a hó alatt. Szombat este szakértőkből álló zsűri értékeli és jutalmazza a kimagasló tehetségeket, és fergeteges zenés-táncos mulatság is lesz.
Vasárnap a boHÓkÁsáson lesz a hangsúly: a síközpont üzemeltetői 3 darab szezonbérletet ásnak el a sípályákon - egyet-egyet a Súgón, a Nagy- és a Kicsi Mihályon - aki megtalálja, ingyen síelhet a 2016/2017-es síszezonban. Erre a versenyre a jelentkezés feltétele a saját hóásó szerszám, a népviselet, vagy letűnő félben levő mesterség öltözetének viselése, valamint érvényes kétnapos síbérlet (április 2-3-ra).
A Hó-bort-napok részletes programja a síközpont weboldalán (www.madarasihargita.ro) és közösségi oldalán (https://www.facebook.com/madarasihargita/ ) is olvasható hamarosan, a szervezők mindenkit jókedvvel és sok hóval várnak.