Hargita hegység
vasárnap, 2024. május 26., 11:32:30
Fejlesztési társulás

Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás

Bemutató

 

A Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás 2013-ban jött létre, azzal a céllal, hogy projektjeivel és tevékenységével hozzájáruljon a Hargita hegység népszerűsítéséhez és fejlesztéséhez.

Ezen tervek és tevékenységek, amelyek a Hargita Megye Tanácsa, helyi  közigazgatási egységek, közbirtokosságokkal közösen, partnerségben szándékoznak megvalósítást nyerni, olyan célokra és programokra összpontosulnak, amelyek elősegíteni hivatottak, a Hargita Hegység és az ehhez tartozó adminisztrációs egységek turisztikai potenciáljának fejlesztését, fejlődését.

Egyesületünk számos célszerűségi tanulmányt, megvalósíthatósági tanulmányt, bővítési tanulmányt, fejlesztési stratégiát, zonális rendezési tervet , rehabilitáció műszaki tervet dolgozott ki: Hargitafürdő-Madarasi Hargita sírégió magvalósításának célszerűségi tanulmánya, Hargita hegység fejlesztési stratégia, Homorodfürdői fejlesztési stratégia, Máréfalvi patak zonális rendezési terv, 6-os villa bővítési tanulmány (DALI), Homorodfürdői 23 és 25 villák rehabilitációjának műszaki tervei.

Ezekkel párhuzamosan folynak a munkállatokat.

2015-ben az egyesületünk gondozásában került a homoródfürdői 6-os villa és gyerek és ifjúsági tábor. A felújítási munkálatok befejezésével, 2017 május 18-án megnyitottuk a tábor kapuját, folyamatosan fogadva a táborozó gyerek illetve felnőtt csoportokat. A villa minden szempontból felkészülve várja 44 férőhellyel a vendégeit.

Egyesületünk, egy másik folyamatban lévő nagyobb léptékű projektje a Hargita Sírégió megvalósítása, amely a homorodfürdői Lobogó, a bucsini Havas Bucsin és Bogdán, valamint a gyergyócsomafalvi Veresvirág sípályákat foglalja magába egy egységes síbérlettel.

Ugyancsak egy másik nagyobb lélegzetvételű munkálat a két nagy síközpont , Hargita fürdő illetve Madarasi Hargita, összekötése, egységesítése, felszerelése.