Hargita hegység
vasárnap, 2024. május 26., 11:30:46
Hatos Villa

Homoródfürdői HATOS VILLA

Ismertető

 

 

Festői környezetben, Homoródfürdőn várja vendégeit az újranyílt Hatos villa. A környéken bő vizű borvízforrások, hideg-meleg vizes szénsavas fürdők, lovaglási, valamint télen sízési lehetőségük van az ide látogatóknak. Kikapcsolódásra kiválóan alkalmas környezet évszaktól függetlenül. A villa 44 férőhelyes, fűrdőszobával és kis konyhával felszerelt. A szobák 2, 3, 4, 5 ágyas szobák.

Elhelyezkedése révén végtelen lehetőség nyílik a táboroztató gyerekek és felnőtteknek túrázásokra, a természet, a helyi növény és állatvilág megismeréséhez, a tanuláshoz is de természetesen a tartalmas pihenésre is.

Homoródfürdő a Nagy-Homoród és a Fürdő-patak völgyében, Székelyudvarhely és  Csíkszereda között terül el.

Gyógyvizeit már a rómaiak is ismerték, látványos fejlődése azonban a 19. században indult, ekkor kezdték a források környékét kiépíteni, villákat, éttermeket, sétányokat, zenepavilonokat hoztak létre. A kommunizmus ideje alatt a magántulajdonú villákat államosították. Az elmúlt évtizedekben állapotuk jelentősen megromlott, mára már csak árnyékuk régi önmaguknak.

A településen található mintegy 12 ásványvízforrás és kút neve az idők során feledésbe merült vagy megváltozott, a legismertebbek, a Lobogó- és a Mária forrás vize azonban ma is közkedvelt, enyhén szénsavas vizük kimondottan egészséges és jóízű.

A Lobogó forrás vize szénsavas, nátriumkloridos, alkaikus, vasas ásványvíz. Ivókúraképpen javasolt idült, savszegény vagy savhiányos gyomorhártya gyulladásra, valamint idült máj és epebántalmakra. fürdővízképpen szív és érrendszeri betegségekben szenvedőknek ajánlott.

A homoródfürdői HATOS VILLÁT a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás műkődteti.

A Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás 2013-ban jött létre azzal a céllal, hogy munkájával hozzajáruljon a Hargita Hegység népszerűsitéséhez és fejlődéséhez a helyi turisztikai lehetőségek értékesítésével, partnerségben Hargita Megye Tanácsával és a helyi tagközségekkel.

A frissen felújitott villa 2017 május 18-án nyitotta meg kapuit, ahova szeretettel várunk magyarországi gyerekeket, diákokat, fiatalokkat és más, tartalmas pihenésre és kikapcsolodásra vágyokat,  akár az Erzsébet program keretén belül is.

A villáról információkat a facebookon közösségi oldalon találhatók :

https://www.facebook.com/Hatos-villa-1894606140813352/?fref=ts

Telefon: +40735781152, +40735781153