Hargita hegység
szombat, 2024. április 20., 00:47:03

Kedvenc táborhelyem a Hatos Villa pályázat 2018

(0 Szavazat)199 megjelenítés

A Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás „KEDVENC TÁBORHELYEM A HATOS VILLA” címmel, rajzpályázatot hírdet Hargita megye álltalános iskolák V., VI., VII. és VIII. osztályok tanulóinak.

A pályázat célja, hogy ez a korosztály is felfedezze és megszeresse a Homoródfürdőn található 6 villa táborhelyet, valamint újraéleszteni a hajdani homoródfürdői diáktábort ezáltal is népszerűsítve Hargita megye turizmusát.

Célcsoport: Hargita megye általános iskolák V., VI., VII. és VIII.osztályok tanulói.

A pályázat témája: KEDVENC TÁBORHELYEM A HATOS VILLA

Pályázati feltételek:

A pályázatra minden osztály egy közös, A2 méretű rajzot kell készítsen, tehát az osztály minden tanúlója részt kell vegyen a munkafolyamatban.

A témának megfelelően, a munka (rajz) –amely  bármilyen tehnikával készíthető  -, a 6 os villát és/vagy a környékét , illetve a táborban zajló tevékenységeket kell ábrázolja.

A nyertes osztály egy 5 napos táborozást nyer ( hétfőtől péntekig), a homoródfürdői Hatos Villában, teljes ellátással, a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás részéről.

Az elkészült munkákat 2018 június 4-ig, 15,00 óráig kell leadni, vagy postán elküldeni a Hargita Megye Tanácsa, 422-es teremben.

Cím: Csíkszereda, Szabadság tér, 5. Szám, 422 terem

Programfelelős/Kapcsolattartó személy: Triff Ramona Gabriela, Telefonszám: 0735-781151

e-mail cím : trifframona@hargitamegye.ro ,  hargitahegyseg@hargitamegye.ro  

DÁVID LAJOS Elnök

LÁZÁR ZOLTÁN Igazgató

TRIFF RAMONA GABRIELA Programfelelős

 

Festői környezetben, Homoródfürdőn várja vendégeit az újranyílt Hatos villa. A környéken bő vizű borvízforrások, hideg-meleg vizes szénsavas fürdők, lovaglási, valamint télen sízési lehetőségük van az ide látogatóknak. Kikapcsolódásra kiválóan alkalmas környezet évszaktól függetlenül. A villa 44 férőhelyes, fűrdőszobával és kis konyhával felszerelt.

Homoródfürdő a Nagy-Homoród és a Fürdő-patak völgyében, Székelyudvarhely és  Csíkszereda között terül el.

Gyógyvizeit már a rómaiak is ismerték, látványos fejlődése azonban a 19. században indult, ekkor kezdték a források környékét kiépíteni, villákat, éttermeket, sétányokat, zenepavilonokat hoztak létre. A kommunizmus ideje alatt a magántulajdonú villákat államosították. Az elmúlt évtizedekben állapotuk jelentősen megromlott, mára már csak árnyékuk régi önmaguknak.

A településen található mintegy 12 ásványvízforrás és kút neve az idők során feledésbe merült vagy megváltozott, a legismertebbek, a Lobogó- és a Mária forrás vize azonban ma is közkedvelt, enyhén szénsavas vizük kimondottan egészséges és jóízű.

A Lobogó forrás vize szénsavas, nátriumkloridos, alkaikus, vasas ásványvíz. Ivókúraképpen javasolt idült, savszegény vagy savhiányos gyomorhártya gyulladásra, valamint idült máj és epebántalmakra. fürdővízképpen szív és érrendszeri betegségekben szenvedőknek ajánlott.