Hargita hegység
kedd, 2021. november 30., 07:44:53
Kedvenc táborhelyem a Hatos Villa pályázat

Benépesült a homoródfürdői hatos villa

 

Tegnap kezdődött és péntekig, augusztus 11-ig tart a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium VI. A osztályának táborozása a homoródfürdői hatos villában. Mint arról korábban beszámoltunk, az osztályközösség a Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére létrejött Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás rajzpályázatán nyerte a táborozást.

A Kedvenc táborhelyem a hatos villa című pályázat ünnepélyes díjátadását augusztus 8-án tartották Homoródfürdőn a tábor alkalmával. Az eseményen jelen volt a villát ügykezelő Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás munkaközössége, Tőkés Zsolt, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium igazgatója és Jancsó Lenke, a VI. A osztály osztályfőnöke.

A táborozás ideje alatt az osztályközösség teljes ellátását a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás biztosítja, illetve programot is szerveztek a gyerekeknek minden napra. Meglátogatják az Ilona-völgyét, a borvízforrásokat, megismerik a környéket, és táncház is lesz.

A rajzpályázat célja az volt, hogy a mostani diákok is felfedezzék és megszeressék a homoródfürdői hatos villa táborhelyet. A társulás további célja pedig a hajdani diáktábor újjáélesztése, ezáltal is Hargita megye turizmusának népszerűsítése.

A 44 férőhelyes, fürdőszobával és kis konyhával felszerelt újranyílt hatos villa Homoródfürdőn festői környezetben várja vendégeit. A környéken borvízforrások, hideg-meleg vizes szénsavas fürdők találhatók, lovaglási, valamint télen sízési lehetőségük van az ide látogatóknak. Kikapcsolódásra kiválóan alkalmas környezet, évszaktól függetlenül.

Aki szeretne a hatos villában táborozni, tábort szerezni, keresse a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulást a csíkszeredai megyeháza 422-es irodájában, vagy a társulás közösségi oldalán.

 

Csíkszereda, 2017. augusztus 8.

 

A pályázati felhívás szövege megtekinthető ezen a linken.