Hargita hegység
péntek, 2024. április 26., 04:15:21
Kedvenc táborhelyem a Hatos Villa pályázat 2018

Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás

Csíkszereda, Szabadság tér 5 szám, Hargita megye

Tel: 0735/781151

 

Email: hargitahegyseg@hargitamegye.ro

Web: http://hargitamegye.ro/hargitahegyseg.html

 

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

 

A Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás KEDVENC TÁBORHELYEM A HATOS VILLA címmel, rajzpályázatot hírdet Hargita megye álltalános iskolák V., VI., VII. és VIII. osztályok tanulóinak.

A pályázat célja, hogy ez a korosztály is felfedezze és megszeresse a Homoródfürdőn található 6 villa táborhelyet, valamint újraéleszteni a hajdani homoródfürdői diáktábort ezáltal is népszerűsítve Hargita megye turizmusát.

Célcsoport:

Hargita megye általános iskolák V., VI., VII. és VIII.osztályok tanulói.

A pályázat témája:

KEDVENC TÁBORHELYEM A HATOS VILLA

Pályázati feltételek:

A pályázatra minden osztály egy közös, A2 méretű rajzot kell készítsen, tehát az osztály minden tanúlója részt kell vegyen a munkafolyamatban.

A témának megfelelően, a munka (rajz) –amely  bármilyen tehnikával készíthető  -, a 6 os villát és/vagy a környékét , illetve a táborban zajló tevékenységeket kell ábrázolja.

A nyertes osztály egy 5 napos táborozást nyer ( hétfőtől péntekig), a homoródfürdői Hatos Villában, teljes ellátással, a Hargita Hegység Közösségi Fejlesztési Társulás részéről.

Az elkészült munkákat 2018 június 4-ig, 15,00 óráig kell leadni, vagy postán elküldeni a Hargita Megye Tanácsa, 422-es teremben.

Cím: Csíkszereda, Szabadság tér, 5. Szám, 422 terem

Programfelelős/Kapcsolattartó személy: Triff Ramona Gabriela, Telefonszám: 0735-781151

e-mail cím : trifframona@hargitamegye.ro ,  hargitahegyseg@hargitamegye.ro  

DÁVID LAJOS Elnök

LÁZÁR ZOLTÁN Igazgató

TRIFF RAMONA GABRIELA Programfelelős

 

A pályázati felhívás szövege megtekinthető ezen a linken

Festői környezetben, Homoródfürdőn várja vendégeit az újranyílt Hatos villa. A környéken bő vizű borvízforrások, hideg-meleg vizes szénsavas fürdők, lovaglási, valamint télen sízési lehetőségük van az ide látogatóknak. Kikapcsolódásra kiválóan alkalmas környezet évszaktól függetlenül. A villa 44 férőhelyes, fűrdőszobával és kis konyhával felszerelt.

Homoródfürdő a Nagy-Homoród és a Fürdő-patak völgyében, Székelyudvarhely és  Csíkszereda között terül el.

Gyógyvizeit már a rómaiak is ismerték, látványos fejlődése azonban a 19. században indult, ekkor kezdték a források környékét kiépíteni, villákat, éttermeket, sétányokat, zenepavilonokat hoztak létre. A kommunizmus ideje alatt a magántulajdonú villákat államosították. Az elmúlt évtizedekben állapotuk jelentősen megromlott, mára már csak árnyékuk régi önmaguknak.

A településen található mintegy 12 ásványvízforrás és kút neve az idők során feledésbe merült vagy megváltozott, a legismertebbek, a Lobogó- és a Mária forrás vize azonban ma is közkedvelt, enyhén szénsavas vizük kimondottan egészséges és jóízű.

A Lobogó forrás vize szénsavas, nátriumkloridos, alkaikus, vasas ásványvíz. Ivókúraképpen javasolt idült, savszegény vagy savhiányos gyomorhártya gyulladásra, valamint idült máj és epebántalmakra. fürdővízképpen szív és érrendszeri betegségekben szenvedőknek ajánlott.

 

Kapcsolodó sajtóhír

Meghívó kiállításra