Hargita hegység
péntek, 2024. március 29., 17:01:56

Õszi aktív hétvége

(0 Szavazat)33 megjelenítés

„Őszi Aktív Pihenés” programcsomagot állítottak össze a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársai. A háromnapos programajánlat a Gyergyószentmiklóson szeptember 20-21. között megrendezésre kerülő Székely Lovas Ünnep köré épül.

 

A  Krigel Sport Klub által szervezett lovas, kutyás programjai mellett az ajánlatban szerepel a környék természeti (Gyilkos-tó, Békás-szoros, Súgó-barlang) és kulturális nevezetességeinek bemutatása, képzett idegenvezetővel, illetve  a székely és az örmény ételek ízvilágával  ismertetjük vendégeinket. Elsősorban magyarországi turisták körében népszerűsítjük  a csomagot, de a túrákra, programokra szívesen várjuk a környék lakosságát is.

 

A program

Szeptember 18., csütörtök

Érkezés az esti órákban a szállásra.

Welcome drink és kürtőskalács után a szállás elfoglalása.

Vacsora

Szeptember 19., péntek

Reggeli után kirándulás a Békási-szoroshoz, Gyilkos-tóhoz képzett idegenvezetővel, ezt követően a Súgó-barlanghoz. Barlangtúra után ebéd, vagyis bográcsozás a barlang előtti tisztáson.

(Ehhez a programhoz, bárki csatlakozhat, a túravezetőt, a barlangba való belépőt és a saját bogrács adagját kell fizesse).

Vissza a szállásra szabad kötetlen program, majd este indulás a Basa csárdába, itt székely vacsora.

Szeptember 20., szombat

Reggeli után városlátogatás idegenvezetővel Gyergyószentmiklóson, ezt követően az örmény templom és a Tarisznyás Márton Múzeum bemutatása, majd az Örmény közösségi házban hagyományos örmény ebéd (churutos leves, szezámmagos csirkemell, sajtos öntettel, natúr krumplival, kávé).

A fenti programhoz a csomag árának térítése ellenében bárki csatlakozhat..

Délután lovas programok - szabad program, vacsora saját költségre.

Szeptember 21., vasárnap

Székely reggeli után lovasnapi programon való részvétel.

Hazautazás

A szállás a gyergyószentmiklósi panziókban lesz, 2 ágyas zuhanyzóval ellátott szobákban, igény szerint pótágyazható.

A programról részletesebben a +40736883805-ös telefonszámon, illetve a kolloizabella@hargitamegye.ro e-mail címre írva érdeklődhetnek

A teljes csomag foglalását a www.adihargita.ro honlapon tehetik meg. A foglalás az összeg előzetes kifizetésével  történik visszaigazolás után.

Élményekben gazdag, kellemes őszi napokat kívánunk!