Hargita hegység
péntek, 2024. március 29., 09:19:18

Lezajlott a DH-enduro kerékpárverseny a Madarasin

(0 Szavazat)26 megjelenítés

Kedvezõ idõjárási viszonyok és jó hangulat közepette zajlott a kétnapos verseny a Madarasi Hargitán. A rajthoz állók között a környékbeliek mellett voltak Marosvásárhelyrõl, Brassóból, Sinaiáról, Nagybányáról, Szebenbõl és Bukarestbõl is. Az eseményre benevezett 44 sportoló négy különbözõ kategóriában mérte össze tudását és bátorságát.

Az ifi korcsoportban inkább környékbeli versenyzõk indultak, õk is foglalták el a dobogós helyezéseket. Az elit és masters kategóriákban viszont az országos élmezõny állt rajthoz. A legeredményesebb Hargita megyei versenyzõ Kinda Géza volt, aki az elit kategóriában a 3. helyet foglalta el. A verseny eredményei megtekinthetõk a http://www.facebook.com/photo.php?fbid=779039792135370&set=gm.388957301262755&type=1&theather címen. Lelkes szurkolókban sem volt hiány. A 2200 méteres pálya érdekesebb pontjainál és a célnál sokan bíztatták a bátor versenyzõket. Az ország legkülönbözõbb részeirõl érkezett sportolók egyaránt jól érezték magukat, és elmondásuk szerint szívesen visszatérnek a Hargitára. A szervezõk biztosították õket, hogy következõ években is megszervezik a versenyt, sõt a jövõben hagyományt fognak teremteni ennek az egyre divatosabb extrém-sportnak vidékünkön.

A kétnapos esemény újból bebizonyította, hogy kis odafigyeléssel, jó szervezéssel és fõként nagy adag lelkesedéssel, életet lehet lehelni egy festõi szépségû, de nyári szezonban nem túl látogatott turisztikai központ életébe. Ennek a hétvégének a nagy tanulsága, hogy az alpesi országok síparadicsomaihoz hasonlóan, a nyári idényre is kell vonzó, turistákat csalogató, tájba illõ tevékenységekre feltételeket biztosítani, és fõként programokat szervezni ahhoz, hogy a vidék bekapcsolódhasson az egész éves turisztikai forgalomba.