Hargita hegység
péntek, 2024. április 19., 07:32:24

Ivó völgyi kiértékelõ

(0 Szavazat)37 megjelenítés

Kellemes õszi idõjárásban állt rajthoz szombaton a 118 versenyzõ, többségükben hobbikerékpárosok, de volt közöttük hivatásos is. 4 évestõl 70 évesig minden korosztály képviseltette magát. Idén a korábbi évekhez viszonyítva sokkal több díjat osztottak ki, mert mindhárom versenytávon belül, külön korosztályokban zajlott a megmérettetés. Így összesen 28 kategóriában jutalmazták a legjobbakat.

Az összes résztvevõ szép emlékekkel és teli hassal, a legjobbak pedig értékes ajándékokkal térhettek haza. A leghosszabb 42,5 km-es szakasz teljesítésére tizennyolcan vállalkoztak, a közepes 22 km-esre ötvenen, míg a 8 km-esre negyvenheten. Az utóbbi távot fõként gyerekek és családosok tették meg, volt aki az apuka biciklijére szerelt gyermekülésben. Érkeztek a környék minden részérõl. Marosvásárhelyrõl egy népes csoport vett részt, de még Magyarországról is ellátogatott néhány kerékpárrajongó, hogy benevezzen a különbözõ versenyszámokra. A délutáni csúcstámadásra, ami egyébként az idei verseny újdonsága volt, kissé megcsappant a vállalkozó kedv. Itt csak hárman álltak rajthoz.

Elõször a két hosszú távon indulók rajtoltak el, majd a 8 km-es szakaszra benevezõk, akik rövid idõ alatt célba is értek. Nem sokkal késõbb a közepes hosszúságú úton tekerõk is beértek a fõhadiszállásra, az ivói Tündérkert panzióhoz. Míg a maratoni távon biciklizõk küszködtek a nehéz tereppel, addig a többiek sziesztáztak, néhányan pedig készülõdtek a délutáni csúcstámadásra (az ivói úttól a Madarasi Hargitára vezetõ úton versenyezhettek, hogy ki ér fel elõbb a menedékházig).

Szép lassan mindenki beért a célba, ahol rendkívüli vendéglátásban részesültek. Üdítõvel, gyümölccsel, házi készítésû süteménnyel és bográcsban készült gulyással kínálták a részvevõket. Díjkiosztásig a gyerekek a panzió udvarát átalakították egy nagy játszótérré, a felnõttek pedig jól elbeszélgettek egy-egy korsó sör mellett. A társaság egy igazi nagycsalád képét mutatta.

Késõ délután a verseny házigazdája, Venyige István kiosztotta a legjobbaknak járó díjakat. Lányok és fiúk, nõk és férfiak, külön korosztályokra osztva vehették át az elsõ három helyért járó jutalmakat. A fogaskerekekbõl készített ötletes kupák mellett értékes ajándékokat is kaptak a dobogós helyezettek, kerékpárgumit, kilométerórát, kulacsot, biciklis kesztyût és egyéb kellékeket, alkatrészeket.<br />A házigazda megígérte, jövõre is megszervezi a versenyt. Szívesen lát ismét minden résztvevõt, és aki jól érezte magát, jövõ esztendõben hozzon magával másokat is!