Hargita hegység
csütörtök, 2024. április 18., 11:49:53

Bicikliút a Hargita-hegység gerincén

(0 Szavazat)61 megjelenítés

Sikeresen befejeződött Hargita Megye Tanácsa támogatásával a Bicikliút kijelölése a Hargita-hegység gerincén című pályázat, amelyet a Csíki Hegyimentő Egyesület önkéntesei végeztek a nyár és az ősz folyamán a hegység középső és déli gerincén.


Sikeresen befejeződött Hargita Megye Tanácsa támogatásával a Bicikliút kijelölése a Hargita-hegység gerincén című pályázat, amelyet a Csíki Hegyimentő Egyesület önkéntesei végeztek a nyár és az ősz folyamán a hegység középső és déli gerincén

Lásd a mellékelt térképen a kék sáv jelzésű útvonalat – elérhető itt.

Az útvonal részben megegyezik a hegység főgerincének útvonalával, amely Marosfőről indulva több mint 70 km-en át húzódik Uzonkafürdőig. A jelenlegi pályázat nyomvonala a Fenyőke menedékháztól indul (DN 13A), és terepbiciklivel többé-kevésbé járható, a gerinc vonalát követően több mint 40 km-en vezet a Nagy-Piliskéig. Az útvonal mentén több helyen lehetőség adódik a be- és kiszállásra, például a Bilibók-pusztán, a Lucs mellékén, Szentimrei Büdösben, Mitács-pusztán.
Az útvonal teljes egészében történő megtétele jó fizikai kondícióban lévő, gyakorlott bringásoknak ajánlott, az útvonal részein történő biciklizés egynapos program keretében családoknak, diákcsoportoknak kellemes időtöltés lehet.