Hargita hegység
csütörtök, 2024. március 28., 16:54:46

Több száz fotó a téli Hargitáról

Több száz fotó a téli Hargitáról A Tél a Hargitán című...

(0 Szavazat)100 megjelenítés

A Tél a Hargitán című fotópályázat díjátadóval egybekötött eredményhirdetését tartották április 29-én, hétfőn délelőtt Csíkszeredában, Hargita Megye Tanácsának épületében. A Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület azzal a céllal hirdetett fotópályázat-sorozatot tavaly őszel, hogy felhívja a figyelmet a környezeti nevelés fontosságára, a négy évszakon megjelentetve a Hargitát.

Az eseményen jelen volt Fülöp Ottília, a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület elnöke, Ferencz Csaba az egyesület programvezetője és Máté Lehel a fotópályázat koordinátora.

Ferencz Csaba örömének adott hangot, hogy az őszi fotópályázathoz képest a téli kiírásra már jóval több résztvevő nevezett be, több száz kép gyűlt össze, a legjavából egy képes albumot is készítettek, ebből kaptak egy-egy tiszteletpéldányt a díjazottak és a megjelentek.
Ezt követően köszöntötte a résztvevőket és átadta a díjakat Fülöp Otilia, a Hargita-hegység Fejlesztéséért Egyesület elnöke. A fotópályázat első helyezettje a marovásárhelyi Szentannai Róbert Attila lett, második Babecz Ákos Budapestről, harmadik díjas pedig Gábor Lajos Máréfalváról. Dicséretben részesült a székelyudvarhelyi Sebestyén Bettina és a csíkszeredai Fodor István.
A díjátadó végén megnyitották a Tavasz a Hargitán című fotópályázatot, amelyre már lehet jelentkezni. A pályázaton részt vehet minden olyan fotós életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül, aki érdeklődést mutat a téma iránt. Olyan tavaszi tematikus fényképek beküldését várják, amelyeket a Hargita-hegység területén készítettek.
A részletes kiírás megtekinthető az egyesület honlapján: http://hargitahegyseg.hargitamegye.ro/index.php/hu/hirek-oldalmenu/friss-hirek/146-fotopalyazat-tavasz, a beküldött alkotásokat közzéteszik az egyesület közösségi oldalán:https://www.facebook.com/hargitahegyseg.

 

Csíkszereda, 2013. április 29.