Megyei Sürgősségi Kórház
kedd, 2024. május 21., 12:36:19

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-szakrendelőinek felújítása

Hargita Megye Tanácsa kiemelten fontosnak tartotta a Csíkszeredai Megyei Sürgosségi Kórház járóbeteg-szakrendeloinek felújítására irányuló vissza nem térítendo támogatás megszerzését. A Regionális Operatív Programhoz benyújtott szociális infrastruktúra-feljavítási pályázatunk pozitív elbírálása után, 2010. augusztus 3-án a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség és Hargita Megye Tanácsának vezetosége aláírta a finanszírozási szerzodést. Ezt követoen indítottuk el a törvényes eloírásoknak megfelelo közbeszerzési eljárásokat, és most örömmel tájékoztatom Önöket arról, hogy a munkálatok befejezodtek, a felújított rendelokben és kezelokben pedig európai eloírásoknak megfelelo felszerelések és berendezések találhatók. Következésképpen a minoségi szolgáltatások jelentosen csökkentik a diagnosztizálás vagy a gyógykezelés idotartamát.

A Hargita Megye Tanácsa által megpályázott és elnyert összeg 5 486 466,50 lej, melynek 98 százaléka (5 376 737,17 lej) vissza nem térítendo támogatás. Ebbol az Unió 4 663 496,52 lejjel, a román kormány pedig 713 240,65 lejjel járul hozzá a beruházás megvalósításához.

A megyei sürgosségi kórház járóbeteg-szakrendeloinek felújítása az egyik legjelentosebb megyei szintu egészségügyi beruházás, amely európai szintu betegellátást biztosít, ugyanakkor megfelel a Hargita megyei lakosok egészségügyi igényeinek.

 

Tisztelettel üdvözli:

Borboly Csaba

elnök

Hargita Megye Tanácsa

 


 
Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu
pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
 
Investim în viitorul tau. Proiect selectat în cadrul Programului Operational Regional
si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.
 
 
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana,
va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.