A természet szeretetére és felelősségtudatra nevelnek

A kiskertészek gyümölcsöző és példaértékű munkáját díjazták

(0 Szavazat)52 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének Kiskertész programja évről évre nagyon népszerű, a diákok egyre elkötelezettebben, kitartóbban látnak neki a feladatoknak. Mint ismeretes, a programban vetőmagokat osztanak ki az iskolásoknak, amelyekből a gyermekek veteményeznek, és a termés gondozását, betakarítását zsűri bírálja el.

A kiváló munkát díjazták december 9-én, kedden reggel a Megyeháza Galériában. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és László Csongor falugazdász, vidékfejlesztési agrármérnök. (A díjazás élő közvetítése visszanézhető Borboly Csaba Facebook-oldalán: https://fb.watch/2gdb09xDKy/)

– A Kiskertész program évről évre fejlődik, egyre többen csatlakoznak, idén már a megye 47 helységéből több mint 990 tanuló és 54 osztály vett részt. Csík-térségből 283, Udvarhely-térségből 289, Gyergyó-térségből pedig 472 diák csatlakozott a programhoz – mondta el László Csongor.

– Megtanulhatják szeretni a földet a Kiskertész program résztvevői, és remélhetőleg versenyen kívül is folytatják a tevékenységet – jelentette ki Borboly Csaba, aki szerint Hargita megyében a természet védelme, az egészséges életmódra való nevelés tekintetében ez a program egy nagyon fontos lépcsőfok. – A tevékenységgel hozzájárulhatunk a családunk, szeretteink egészségének a megőrzéséhez. A megtermelt zöldségek, gyümölcsök által érvényt szerezhetünk az „ép testben ép lélek”-mondásnak. Erre az élményre hívunk mindenkit, jelentkezzenek jövő év elején, amikor ismét meghirdetjük a programot – tette hozzá a megyei tanács elnöke.

Csík-térségből öt településről a következő diákokat díjazták: György Vilmos – Csíkbánkfalva, Vitos Viktória – Csíkszentkirály, Garda-Mátyás Hanna – Csíkszereda, Török-Láday Gergő – Csíktaploca, Fikó Eszter Mária – Csíkszereda, Csilip Zalán – Csíkbánkfalva, Gergely Richárd – Csíksomlyó, Halmágyi Balázs – Csíkbánkfalva.

A program segít a gyermekek felelősségtudatának és természet iránti szeretetének kialakításában, az alapvető botanikai ismeretek elsajátításában, biztosítja a csapatmunka örömét, fejleszti a matematikai ismereteket és a kreativitást. Egyben egészséges életmódra ösztönöz, ugyanakkor a gyerekeket türelemre neveli.

A programról és a jelentkezési feltételekről bővebben itt:

https://ro-ro.facebook.com/kiskerteszprogram/

http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/hmt-videkfejlesztesi-egyesuletenek-palyazatai/kiskertesz-program.html

 

A Gyergyó-térségi diákok díjazásáról, amelyen a mezőgazdasági miniszter is részt vett, itt olvashatnak:

http://hargitamegye.ro/hirek/borboly-csaba-a-hargita-megyei-fiatal-gazdaknak-nem-kedveznek-a-jelenlegi-eu-s-palyazati-keretek.html

 

Csíkszereda, 2020. december 9.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774