Heuréka Díjjal ismerték el a csíkszentdomokosi Robokóderek csapatát

Hargita Megye Tanácsa támogatja a tehetséges fiatalokat

(0 Szavazat)83 megjelenítés

A csíkszentdomokosi Robokóderek csapata bizonyult a legeredményesebbnek azon a pályázaton, amelyet november 3-án, a Magyar Tudomány Napja alkalmából hirdetett meg Hargita Megye Tanácsa. A legjobb, leginnovatívabb ötletet Hargita Megye Tanácsa Heuréka Díjával ismerték el, ezt december 16-án, szerdán adták át a csíkszeredai megyeházán. Jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Sándor Edit, a Robokóderek csapatának vezetője, valamint a csapattagok.

Hargita megyében sok tehetséges fiatal él, aki ötleteivel, javaslataival, eredményeivel fejlesztheti, gazdagíthatja Hargita megyét. Ebben a megyei tanács partnerként vesz részt, támogatva őket. A nyertes projekt címe: Baleset- és akadálymentes közlekedés a község útjain! „Irány a hegy!”

– A koronavírus-járvány nagy megpróbáltatás mindenki számára, sok területen átalakulásra volt szükség, új ötletek alkalmazására. Ebből a szempontból is jelentős előrelépést jelenthetnek tehetséges fiataljaink ötletei, javaslatai – fejtette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. – Gratulálok a csíkszentdomokosi csapatnak az innovatív, kreatív projekthez. A megyei tanács támogatja azokat a fiatalokat, akik innovatív, kreatív ötleteikkel gazdagítják Hargita megyét. Köszönjük, hogy jelentkeztek a felhívásunkra, ezáltal segíthetjük őket, hogy munkájuk nyilvánosságra kerüljön. További sok sikert kívánok, és további hasonló innovatív ötleteket, projekteket a csíkszentdomokosi községi könyvtár csapatának! Ugyanakkor köszönjük a többi beérkező javaslatot, ötletet, projektet is.

Sándor Edit csíkszentdomokosi községi könyvtáros és csapatvezető elmondta, hogy a Robókoderek csapata 2019-ben szerveződött egy országosan meghirdetett programban, amelyet a Progress Alapítvány hirdetett meg.

– Tizenhat gyerekkel indult a csapat, 2020-ra 13-an maradtunk, így csapatunk egyike a legkitartóbbaknak, legügyesebbeknek. Megyei első díjat nyertünk, országosan négy egyéni jutalommal gazdagodtak a gyerekek. A megtett út során a tanulás mellett kirándultunk, okos, felnőtt dolgokról is beszéltünk, megismerkedtünk a filmkészítés, plakátkészítés, QR-kód-generálás, weblapkészítés titkaival, és sikeresen vettük az akadályokat – tájékoztatott a csapatvezető.

Hargita Megye Tanácsa Heuréka Díja azon fiataloknak szól, akik tudományos, innovatív tevékenységet folytatnak a megyében.

A felhívásról készült kisfilmet ezen a linken tekinthetik meg: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/3321622544551772

 

Csíkszereda, 2020. december 16.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774