Adrian-Cristian Dobrică mellkassebész kapta Hargita Megye Tanácsa Eminescu-díját

Példaértékű hivatásgyakorlással az emberekért és egy fejlődő egészségügyért

(0 Szavazat)136 megjelenítés

Hargita Megye Tanácsa, az alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházzal karöltve, minden évben nagy figyelmet fordít arra, hogy a megyében tevékenykedő orvosokat, egészségügyi dolgozókat támogassa és felkarolja, munkájukat kellőképpen elismerje. December 10-én, a Tíz év mellkassebészet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban című online konferencia alkalmával Mihai Eminescu-díjjal tüntették ki Adrian-Cristian Dobrică mellkassebész szakorvost, a csíkszeredai kórház megbízott kutatási igazgatóját. 

A konferencián részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere, a kórház vezetősége, orvosai, főasszisztensei, az adminisztratív tanács tagjai, a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetői.

A konferencia nyitányában Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere a kórház fő prioritásait ismertette, ugyanakkor hozzátette, az elmúlt tíz évben a mellkassebészet folyamatosan fejlődött, mára egy komplex munkafolyamat zajlik, amelynek szerves része egy jó csapat; ugyanakkor Adrian-Cristian Dobrică mellkassebész szakorvos, aki számára mindig a kórház állt az első helyen, és a fejlődés, cselekedeteivel és lélekben is a páciensek mellett van nap mint nap.

A konferencián az elmúlt tíz év professzionális munkálatait foglalták össze, a mellkassebészet kezdeti fázisaitól egészen napjainkig. Adrian-Cristian Dobrică komoly esetek bemutatásával szemléltette a munkafolyamatokat, ezt követte a kollégák rövid üzenete, amelyet a szakorvosnak címeztek.

Az előadások után Borboly Csaba személyesen kereste fel a szakorvost, hogy átadja neki jókívánságait és a díjat.

–  Az orvoslás nem munka, hanem hivatás, ami azt jelenti, hogy a munkaidő nem jár le. Főként napjainkban, de általában is igaz, hogy minél több olyan orvosra van szüksége a közösségnek, aki odaadással, elhivatottsággal végzi munkáját. Ilyen odaadással és elhivatottsággal végzi a munkáját Adrian-Cristian Dobrică mellkassebész, a kórház megbízott kutatási igazgatója, aki színes egyéniségével, humorával, nyitottságával és őszinteségével a betegek lelkiállapotán is segít. Örömömre szolgál, hogy idén neki adhatom át a díjat – tette hozzá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Mihai Eminescu nevét viselő díjat minden évben azoknak a román anyanyelvű személyeknek adományozza Hargita Megye Tanácsa, akik hozzájárultak a megye fejlesztéséhez és a helyi problémák felismeréséhez, illetve megoldásához.  Az elismerésben részesült szakorvos rendkívüli szakmai tevékenységét az elhivatottság és a szenvedély jellemzi, önzetlenül áll a szenvedők szolgálatába, és az általa gyakorolt hivatás, erőn felüli munkabírás hozzájárult a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház presztízsének a növeléséhez, illetve implicit módon Hargita megye népszerűsítéséhez, fejlesztéséhez – áll a laudációban.

A fejlődés iránti igényt és a tenni akarást fejezi ki Adrian-Cristian Dobrică mellkassebész a nemrég adott nyilatkozatában is: „Örvendetes, hogy a speciális esetek túlnyomó többségét az elmúlt években kórházunkban oldották meg, véleményem szerint rendkívüli eredménnyel, ami nemcsak az új szakterületek megjelenésének köszönhető, hanem annak is, hogy az adott szakterületek orvosai szorgalmasan végzik munkájukat, folyamatosan fejlődnek, hogy felülmúlják önmagukat. Egy olyan orvosgenerációról van szó, amely történelmi jelentőségű lehet a régió számára.”

 

A ma készült rövid beszélgetés Adrian-Cristian Dobrică mellkassebésszel elérhető az alábbi linken:

https://fb.watch/2hUUbHhhyv/

 

Csíkszereda, 2020. december 10.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774