Járható a décsfalvi híd

Átadták a forgalomnak az újonnan épült átjárót

(0 Szavazat)62 megjelenítés

Hargita megye legfontosabb, térségeket összekötő és legforgalmasabb megyei útján, a 137-es jelzésűn december 2-án hivatalosan is átadták az újonnan épített, Nagy-Küküllőn átívelő hidat. Az eseményen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond, az intézmény alelnöke, Antal Lóránt szenátor, térségi polgármesterek, térségi megyei tanácsosok, helyi tanácsosok, lakosok és a kivitelező cég képviselői.

Az átadásról készült élő videót megtekinthetik Borboly Csaba Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/140151310889655

– Köszönöm az együttműködést, a türelmet, a munkát mindenkinek, a nagygalambfalvi csapat munkája nélkül nem jöhetett volna létre ez a nagy beruházás. A sok nehézség és akadály ellenére sikerült eredményesen elvégezni az egyik legfontosabb munkálatot a megyében. A mai naptól kezdve az új décsfalvi hídon haladhat át a forgalom. Biztonságos közlekedést kívánok! – mondta Borboly Csaba, aki szerint példaértékű volt a Nagy-Küküllő menti polgármesterek összefogása. – Örülök annak, hogy Bíró Barna Botond alelnök úr vezetésével sikerült megtalálni a legjobb megoldást. Remélem, hogy az új híd jól fogja szolgálni a közösséget – tette hozzá.

– Egy jó kezdet, egy jó folytatás, egy jó befejezés ez a mai nap. Minden munkálat befejezése azt jelenti, hogy fókuszálhatunk a következő megoldandó feladatra. Mindenkinek biztonságos és balesetmentes közlekedést kívánok a Nagygalambfalva és Décsfalva közötti hídon – osztotta meg gondolatait Bíró Barna Botond.

Gyerkó Levente, Nagygalambfalva polgármestere szintén örömét fejezte ki, hogy a megyei tanács számára prioritás volt ez a híd.

– Köszönöm, hogy megtették a lépéseket azért, hogy megépüljön az új híd, továbbá köszönetemet fejezem ki a kivitelező cégnek. Örömmel tölt el, hogy a mai naptól kezdve járható a híd – jelentette ki a községvezető.

A hidat a nagyszebeni Prodial cég építette, a tervezési és kivitelezési szerződést 2018. május 28-án írták alá, 3,9 millió lej értékkel. Az átadáson jelképesen feloldották a súlykorlátozást, és egy fotósorozatot is megtekinthettek a jelenlévők, amely az új híd megépítésének pillanatait mutatja meg. Kányádi György Attila református lelkész áldást mondott az új hídra, majd az átadás egy szimbolikus mozzanattal, a guruló boroshordóval zárult. Ezt követően a hidat megnyitották a forgalom előtt.

 

Csíkszereda, 2020. december 2.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774