Testvérmegyei együttműködéssel segíthetjük vállalkozóinkat

A Hargita megyei sípályákról és a Székely termék védjegyről értekeztek online találkozón

(0 Szavazat)36 megjelenítés

Online találkozót szerveztek Borsod-Abaúj-Zemplén megye kezdeményezésére november 23-án, hétfőn. A találkozó célja a közös fejlődési pontok és az együttműködési lehetőségek feltérképezése annak érdekében, hogy a járványidőszak okozta gazdasági károkat csökkenteni tudják. Mint elhangzott, a közös pályázati lehetőségekre nagy hangsúlyt fektetve olyan megvalósítások születhetnek, amelyekkel Hargita megye és testvérmegyéje is csökkentheti a járvány negatív gazdasági hatásait. A jó gyakorlatok kölcsönös megismerése és a tapasztalatcserék prioritást jelentenek a testvérmegyei együttműködésekben.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a következő síszezonban veszteségekre számíthatnak a sípálya-üzemeltetők, ezt azonban minden lehető eszközzel csökkenteni kell. A megyei tanács elnöke éppen ezért a turisztikai ajánlatok népszerűsítését kérte testvérmegyei kollégájától.

– Az elkezdett közös munkát folytatni szeretnénk. Több lehetőség rejlik az együttműködésben: turizmus, helyi termékek, kulturális programok, közös pályázati lehetőségek. Mindkét fél számára jövedelmező egymás kölcsönös támogatása, a kezdeményezések és ötletek átadása – mondta el Borboly Csaba.

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke szerint a Székely termék mozgalomban nyert Hargita megyei tapasztalatokat is elsajátítanák.

– Számítunk a további együttműködésre a közös pályázati lehetőségek tekintetében is. Reméljük, hogy kedvezőbb lesz a jövő év, és többször tudunk majd találkozni workshopok, különböző programok formájában. Tagjai vagyunk a Creative Region – Határtalan fejlődés programnak, és e téren is nyitottak vagyunk a közös munkára – emelte ki Bánné dr. Gál Boglárka.

Mindezek mellett elhangzott, hogy a testvérmegyei együttműködés mentén elősegítenék a testvértelepülések közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését.

 

Csíkszereda, 2020. november 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2023, október»
hkscpsv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774