Testvérmegyei együttműködéssel segíthetjük vállalkozóinkat

A Hargita megyei sípályákról és a Székely termék védjegyről értekeztek online találkozón

(0 Szavazat)44 megjelenítés

Online találkozót szerveztek Borsod-Abaúj-Zemplén megye kezdeményezésére november 23-án, hétfőn. A találkozó célja a közös fejlődési pontok és az együttműködési lehetőségek feltérképezése annak érdekében, hogy a járványidőszak okozta gazdasági károkat csökkenteni tudják. Mint elhangzott, a közös pályázati lehetőségekre nagy hangsúlyt fektetve olyan megvalósítások születhetnek, amelyekkel Hargita megye és testvérmegyéje is csökkentheti a járvány negatív gazdasági hatásait. A jó gyakorlatok kölcsönös megismerése és a tapasztalatcserék prioritást jelentenek a testvérmegyei együttműködésekben.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a következő síszezonban veszteségekre számíthatnak a sípálya-üzemeltetők, ezt azonban minden lehető eszközzel csökkenteni kell. A megyei tanács elnöke éppen ezért a turisztikai ajánlatok népszerűsítését kérte testvérmegyei kollégájától.

– Az elkezdett közös munkát folytatni szeretnénk. Több lehetőség rejlik az együttműködésben: turizmus, helyi termékek, kulturális programok, közös pályázati lehetőségek. Mindkét fél számára jövedelmező egymás kölcsönös támogatása, a kezdeményezések és ötletek átadása – mondta el Borboly Csaba.

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke szerint a Székely termék mozgalomban nyert Hargita megyei tapasztalatokat is elsajátítanák.

– Számítunk a további együttműködésre a közös pályázati lehetőségek tekintetében is. Reméljük, hogy kedvezőbb lesz a jövő év, és többször tudunk majd találkozni workshopok, különböző programok formájában. Tagjai vagyunk a Creative Region – Határtalan fejlődés programnak, és e téren is nyitottak vagyunk a közös munkára – emelte ki Bánné dr. Gál Boglárka.

Mindezek mellett elhangzott, hogy a testvérmegyei együttműködés mentén elősegítenék a testvértelepülések közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését.

 

Csíkszereda, 2020. november 23.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774