Márton Áron emlékéremmel tüntette ki dr. Konrád Judit kórházmenedzsert a megyei tanács

Évértékelőt tartott Hargita Megye Tanácsa és alintézménye, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége

(0 Szavazat)127 megjelenítés

2020 egy különleges és nehéz év volt, ért egyet mindenki, a koronavírus-járvány megváltoztatta a mindennapjainkat, a megváltozott körülményekhez pedig alkalmazkodtunk és alkalmazkodunk. Ezeknek megfelelően a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház évértékelő rendezvénye is egy új, hibrid rendszerben zajlott december 18-án, többen jelen voltak a csíkszeredai megyeháza elnöki irodájában, betartva a járványügyi előírásokat, az egészségügyi dolgozók pedig Zoom-on kapcsolódtak be az eseménybe. 

Dr. Konrád Judit kórházmenedzser beszédében elmondta, 2020 különleges és nehéz év volt a járvány miatt, de nem csak erről szólt az év, hiszen számos fejlesztést sikerült eszközölniük. A krízishelyzetben pedig olyan megoldások születtek, amelyekre ők maguk sem gondolták, hogy képesek. A következő év sem lesz könnyű, mondta a menedzser, de hozzászokunk a változásokhoz, és kitartunk, hangsúlyozta.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azt mondta, a kórház és a megyei tanács összekovácsolt csapata végzett erőteljes munkát idén. Jó eredmény, hogy a járvány idején is tudtak fejleszteni, emelte ki, és megköszönte a lelkes munkát és a bizalmat mindenkinek. Továbbra is együtt kell dolgozni a fejlesztések érdekében, a kórház minél jobb felszereltségéért és a 2-es besorolás eléréséért, tette hozzá, majd ismételten megköszönte az élvonalban dolgozóknak, hogy szabadság nélkül, fáradhatatlanul dolgoznak a lakosság érdekében.

Az eseményen jelen volt Hajdu Gábor képviselő, Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Becze István, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke, megyei tanácsos, Zonda Erika, a kórház adminisztratív tanácsának elnöke, Tar Gyöngyi, a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője és Lányi Szabolcs professzor, a kórház adminisztratív tanácsának tagja, akik mindannyian köszönetet mondtak az egészségügyben dolgozóknak áldozatos munkájukért.

A kórház osztályvezető orvosai is értékelték az évet, és bemutatták jövő évi terveiket. Mindannyian egyetértettek abban, hogy 2020 a koronavírus, a kihívások és az összefogás éve volt, 2021 pedig reményeik szerint az oltás, a remény és a megvalósítások éve lesz. Mindannyian tovább akarják fejleszteni a megyei sürgősségi kórházat, és megtartani a jó együttműködést és csapatmunkát, ami ehhez szükséges.

Az évértékelő rendezvényen Hargita Megye Tanácsa egyik legrangosabb elismerésével, a Márton Áron emlékéremmel tüntette ki dr. Konrád Judit kórházmenedzsert.

Hargita Megye Tanácsa a Márton Áron-emlékérmet azoknak a személyeknek adományozza, akik a tudományos, kulturális és sportéletben, a közigazgatásban, a megye nemzetközi kapcsolatainak építésében vagy más területeken kimagasló eredményeket értek el, vagy tevékenységükkel méltóvá váltak az elismerésre.  

„Konrád Judit elhivatott ember. Orvosként embertársai szolgálatára szegődött, s hivatását szolgálatként éli meg többi orvoskollégájával együtt, akikkel a koronavírus elleni harc frontvonalában dolgozik. Nem hátrál, nem hátrált meg a feladatok elől, ahogy azt szakmája, státusa megköveteli, gyorsan átlátja a helyzetet, pillanatok alatt dönt a felmerülő problémákban. Teszi ezt ugyanazzal a komolysággal és alapossággal, ahogyan mindig is gyógyított. Empátia, együttműködés, csapatmunka, elkötelezettség, elhivatottság a menedzserasszony legfőbb jellemzői. Szívügyének tekinti a fejlesztéseket, amelyekkel a kórház működésének hatékonyságát kívánja növelni, ennek végső célja pedig változatlan, a minőségi betegellátás” – hangzott el dr. Konrád Judit laudációjában. (A laudáció teljes szövege a csatolmányban olvasható.)

A Márton Áron emlékérmet Borboly Csaba és Becze István adták át.

 

Csíkszereda, 2020. december 18.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774