Borboly Csaba: a jog erejével tudjuk kiharcolni igazunkat

Újabb nyertes per Dan Tanasával szemben

(0 Szavazat)39 megjelenítés

Jogerősen megnyerte a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Hargita Megye Tanácsa alintézménye azt a pert, amelyet a Dan Tanasă által vezetett egyesület indított azután, hogy egy információigénylésére a Forrásközpont kétnyelvű pecséttel ellátott kétnyelvű fejléces dokumentumban válaszolt.

– Törvényes a kétnyelvű pecsét- és intézménynév-használat, ezt a Bukaresti Ítélőtábla végleges és visszavonhatatlan ítéletben mondta ki – jelentette be december 8-i, keddi élő videójában Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1889651367865445

Bartalis Izabella, a Forrásközpont vezetője közölte: örülnek, hogy végre lezárult, tekintve, hogy a munkaközösséget is megviselte az ügy. Mint mondta, Hargita Megye Tanácsa jogászainak segítségével sikerült pontot tenni a végére.

Bíró Barna Botond alelnök kiemelte, hogy az ilyen végkifejlet egy jogállamban természetes és magától értetődő kell hogy legyen, de nekünk annak is örülnünk kell sajnos, amikor a normalitás teret nyer.

– Örülünk annak, hogy az elmúlt másfél évben születtek olyan igazságszolgáltatási döntések helyi önkormányzat vezetők, kulturális intézmények vezetői vagy éppen megyei tanácsok vezetői esetében, amelyek megfelelnek ennek a normalitásnak is. A következő négy év parlamenti munkájának az egyik fontos eleme kell legyen az, hogy ezeket a jogszabályokat egyértelműbbé tegyék, hogy ezáltal ne tudják a magyar közösséget támadni. A normalitásról beszélve jogos elvárás kell legyen az is, hogy egy többségében magyarlakta térségben, a magyar lakosok által is befizetett adóból fenntartott intézmény magyarul is tájékoztathasson – tette hozzá az alelnök.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy több mint húsz perben sikerült már nyerni Dan Tanasă aktivistával szemben, a hivatal jogászainak köszönhetően.

– Nekünk csaknem naponta meg kell harcolnunk közösségi jogainkért. Az új parlamentnek kötelessége a nemzeti közösségi jogaink gyakorlásának biztosítása. A jog erejével tudjuk kiharcolni igazunkat – hangsúlyozta Borboly Csaba.

 

Csíkszereda, 2020. december 8.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774