HMT Gyakornoki programja
szerda, 2024. április 24., 11:32:14

Sikeresnek értékelik az Egyetemi Állásbörzét

Több száz érdeklődőt vonzott a Sapientia

(0 Szavazat)49 megjelenítés

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara, a Csíkszeredai Hallgatói Önkormányzat, Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége közösen szervezett Egyetemi Állásbörzét április 12-én, csütörtökön az egyetem épületében. Az állásbörze felhívását mintegy 400 székelyföldi vállalatnak küldték el, közülük szép számban meg is jelentek aktuális állásajánlataikkal a börzén. Ugyanakkor az egyetemi állásbörzét megelőzte egy a hallgatók és diplomás álláskeresők számára szervezett felkészítő nap is, a rövid tréninget Szőcs-Mátyás István, Hargita Megye Tanácsa menedzsment vezérigazgatója tartotta.

Az egyetemi állásbörzén sok hallgató, illetve egyetemet végzett álláskereső érdeklődött Hargita Megye Tanácsa standjánál, ahol jelen volt Szőcs-Mátyás István menedzsment vezérigazgató is. Az érdeklődők az aktuális és a közeljövőben meghirdetendő állásokról kaphattak információkat, továbbá tájékozódhattak nyerhettek a gyakornoki programokról is. Az érdeklődők közt volt építőmérnök, geográfus, agrár-élelmiszeripari, gazdasági, általános közgazdasági, PR és kommunikáció, világ- és összehasonlító irodalom, angol nyelv, informatika, humán erőforrás, vállalati pénzügyek, belső épületgépészet szakon végzett fiatal. Legtöbben a későbbiekben is szeretnének tájékoztatást kapni a megyei tanács álláshirdetéseiről, versenyvizsgára való jelentkezést fontolgatva. A nap folyamán mintegy húszan töltötték ki a későbbi jó együttműködés végett készített kérdőívet, és többen a szakmai önéletrajzukat is átadták a személyzeti osztály munkatársainak.

Ugyancsak tevékenységét és aktuális állásajánlatait népszerűsítette a fiatalok körében a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség is.

Az aktuális álláshirdetések elérhetők Hargita Megye Tanácsa honlapján vagy a külön erre a célra létrehozott közösségi oldalon. A munkakeresők feliratkozhatnak a megyei tanács hírlevelére is: hr@hargitamegye.ro e-mailcímen keresztül, ugyanide küldhetik el önéletrajzukat is.

Csíkszereda, 2018. április 12.