HMT Gyakornoki programja
péntek, 2024. április 26., 16:03:00

Középiskolás gyakornokok Hargita Megye Tanácsánál

(0 Szavazat)123 megjelenítés

A csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskola 19 közigazgatás szakos tanulója nyer betekintést a közintézmény működésébe Hargita Megye Tanácsánál az elkövetkező időszakban. A diákok június 17. és július 3. között vesznek részt az intézmény gyakornoki programjában.

Albert Lóránd a Közbeszerzés és közszállítás igazgatóságon, Ardelean Hunor és Székely Tamás a Beruházási vezérigazgatóságon, Benedek Balázs, Demeter Anasztázia, Jurcsák Henrik a Menedzsment vezérigazgatóság elnöki titkárságán, Fazakas Zsombor a Menedzsment vezérigazgatóság eseményszervező részlegén, Györfi Rita, Ravasz Helga a Vagyongazdálkodási vezérigazgatóságon, Imre Bernadett, Imre Gyöngyvér és Urkon Kinga a Programok és alárendelt intézmények vezérigazgatóságán, Kovács Imola és Szabó Emese Hargita Megye Tanácsa Elemző csoportjában, Molnár Norbert a Menedzsment vezérigazgatóság személyzeti részlegén, Rafael Krisztián és Szőcs Magor a főépítészeti hivatalban, Simon Iringó és Szabó Csongor a Menedzsment vezérigazgatóság nemzetközi részlegén vesz részt gyakornokként a mindennapi teendők ellátásában. Ezek mellett a diákok, érdeklődésük szerint, más részlegek működésébe is betekintést nyerhetnek, így például néhányan részt vettek az intézmény sajtóirodája által szervezett sajtótájékoztatón, illetve láthatták, hogyan készülnek a sajtóközlemények, fotók.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a program fontosságát hangsúlyozta, hiszen a diákok betekintést nyernek egy közintézmény működésébe, illetve megtapasztalják, hogy mit jelent a munkaprogram, a közösségben, összehangoltan való tevékenység. A megyeelnök úgy fogalmazott: ez az időszak nagymértékben hozzájárul a későbbi boldogulásukhoz, védett körülmények között segíti a tanulók felnőtté válását.
Hargita Megye Tanácsa tavaly indította el gyakornoki programját, akkor egyetemistákat fogadott az intézmény, most középiskolások tevékenykednek a megyeháza irodáiban: https://www.facebook.com/gyakornok.HMT.


Csíkszereda, 2014. június 18.