HMT Gyakornoki programja
szerda, 2024. április 24., 16:58:23

Gyakornokok erősítik a megyei tanács munkáját

Elkezdődött az első munkanap

(0 Szavazat)100 megjelenítés

Ismét gyakornokokat fogadott hétfőn, június 12-én Hargita Megye Tanácsa. Minden év ezen időszakában két hetet gyakorlatoznak a csíkszeredai Kájoni János Szakközépiskola tanulói. Ezúttal 22 tanuló helyezkedett el első munkanapjukon a szakmájukhoz legközelebb álló igazgatóságokon. Szőcs-Mátyás István a Menedzsment vezérigazgatóság vezetője és a gyakornoki program felelőse szerint ez az időszak úgymond első ismerkedés a munkahellyel, jó alkalom arra, hogy betekintést nyerjenek az intézmény működésébe és kipróbálni ki miben jó, gyakorlatba ültetni a tanultakat.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a gyakornoki program elsődleges célja, hogy a fiatalok megtapasztalják, hogy mit jelent a közösségért dolgozni, betekintést nyerni a különféle folyamatokba.

– Abban bízunk, hogy az itthon maradásra vonatkozó döntés meghozatalában is segítjük őket, hisz ma már a közigazgatásban jelentős béremelések történtek, amelyre lehet alapozni és családalapításon gondolkodni. Ugyanakkor a pályaorientáció terén is betekintést nyerhetnek az élet számos szeletébe, a megyei tanácsnál gyakorlatilag az élet minden területén dolgozunk, ami érint egy vállalkozót, szakmunkást, szakembert vagy egy cég munkatársát – véli Borboly Csaba.

Hargita Megye Tanácsa egész évben fogad gyakornokokat, gyakornoki programja keretében. Nem szokatlan, hogy az iskolák által szervezett csoportos gyakorlatozás mellett a középiskolás tanulók és az egyetemisták akár személyesen is felkeresik a megyei tanácsot, hogy két hetet vagy akár egy hónapot is eltöltsön az intézmény valamely irodájában, mint gyakornok.

Csíkszereda, 2017. június 12.