HMT Gyakornoki programja
szombat, 2024. április 13., 11:53:49
Gyakornokok beszámolója

A Székely Károly szakközépiskolába járó média szakos diákok beszámolója

Péli Linda és Koncsag Veronika: „Először az eseményszervező irodába helyeztek minket, ott kezdtük, nem nagyon volt megfelelő számunkra, ezért a gyűlés alkalmával kértük, hogy helyezzenek át más irodába. A stúdióba kerültünk át, itt nagyon rendesek voltak az emberek, segítőkészek és nagyon kedvesek.
Alapjában véve az egész Hargita Megyei Tanácsnál nagyon kedvesen fogadtak.  Itt a stúdióban nagyon jól érezzük magunkat, sok helyre elvittek. Voltunk Sepsibükszád határában a Csíki határ fogadóban, a Székely konyha forgatását néztük meg, majd megebédeltünk, ami nagyon finom volt. Nagyon örültünk, hogy ott lehettünk és mi is részt vehettünk és közben tanultunk is.
Azután átmentünk a Tusnádfürdői Székely fogadóba. Ezzel betekintést nyertünk a producer szakmába. Ennek a segítségével sok tapasztalatot szereztünk és közben nagyon élveztük a praktikát.
Reméljük, hogy jövőben is szívesen fogadnak. Köszönjük, hogy itt lehettünk.

Bodó Beáta:  „Én legelőször a sajtóirodába voltam beosztva, de nem felelt meg, majd áthelyeztek az iktatóba. Az iktatóban nagyon sok a munka, de nagyon érdekes és kedvesek voltak velünk az ott dolgozók. Utolsó két napomat a stúdióban töltöm, szerintem ez a legérdekesebb hely.”

Vaslabán Barbara: „Én a vagyongazdálkodási irodán praktikázom. Az irodában nagyon kedvesek és hamar befogadtak és ha valamit nem értek elmagyarázzák. Nekem nagyon de nagyon tetszett a Hargita Megye Tanácsnál. Még jövőben is visszajönnék praktikázni. Köszönöm, hogy itt lehettem.”

Bejan Mária: „A hulladékos projektnél vagyok, itt gyakorlatozom. Kedden elmentünk megnézni a hulladéktárolót. Készítettünk egy Power Point bemutatót a szelektív hulladékgyűjtésről. Egész két hétig itt voltam, nagyon jól telt és még szeretnék jövőre is jönni praktikázni.”

Kőne Ema: „Páran vannak a stúdióban, a sajtóirodában, a gazdasági részlegen, az iktatóban és a pályázatoknál. Jómagam a pályázatoknál vagyok, archiválással és még kisebb feladatokban segítettem, jó, hogy ebbe is betekinthettem.  Ami még nagyon fontos egy diáknak az hogy, hogyanviszonyulnak hozzá a körülötte lévők. Az itt dolgozók nagyon kedvesek, segítőkészek és bátran lehet hozzájuk fordulni kérdéssel. Jövőre is itt szeretnék gyakorlatozni.”

Polcovnicu Celina: „Két hete, hogy a Hargita Megyei Tanácsnál praktikázok, vagyongazdálkodási irodában, egyedül vagyok. Először izgultam, de aztán lassan megszoktam az itteni feladatokat. Nagyon kedvesek.”

Sándor Magdolna: „Én itt vagyok a Projektnél, ahol egy PowerPointot  kell készítsünk a szelektív hulladékgyűjtésről. Kedden eljártunk megnézni a hulladéktárolót. Nagyon jól érzem itt magam, jövőre is szeretnék jönni ha lehetséges.”

Bartók Ibolya: „Nagyon jó itt praktikázni, mert nagyon kedvesek velem az emberek és segítőkészek. Nagyon jól fel vannak szerelve az irodák. Jelenleg az én feladataim a pályázattal kapcsolatosak, azzal foglalkozom.”

 

Kapcsolodó galéria:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.773618612757512.1073741832.346245808828130&type=3