HMT Gyakornoki programja
szerda, 2024. május 29., 04:38:09

A GYAKORLAT TESZI A MESTERT!

 

Az elmúlt években több, a gyakornoki programban részt vevő hallgató döntött úgy, hogy nálunk folytatja karrierjét, ezért úgy határoztunk, hogy kiterjesztjük a gyakornoki programunkat és az idei évtől alap-, közép- és felső szintű gyakornoki programokra fogadjuk a hallgatókat. Gyakornoki programunk elsődleges célja a tanévek és szemeszterek alatt szerzett szakmai ismeretek gyakorlati kipróbálása, megtapasztalása, alkalmazása.

 

Amit kínálunk gyakornokainknak:

• A gyakornokság alatt betekintést nyernek az intézmény működésébe, a közigazgatási folyamatokba és tevékenységekbe, a vezetők mindennapi tevékenységébe.

• Aktív részvételi lehetőséget biztosítunk a kommunikációs készségek fejlesztésében (román, magyar és idegen nyelv), a csapatmunka megtapasztalására, önálló feladatvégzésre.

• Lehetőséget biztosítunk egyéni szakmai preferenciák megtapasztalására, szakiránynak megfelelően, de ugyanakkor lehetőség lesz a tanulmányokhoz közvetlenül nem kapcsolódó tevékenységek kipróbálására.

Gyakornokaink szakmai tapasztalatot szereznek, akár több különböző szakterület munkáját megismerve: közigazgatás, közpolitikai, társadalom- és gazdaságtudományi, menedzsment, HR, marketing, kommunikáció, közigazgatási jog, út- és hídépítés, közbeszerzés, kultúraszervezés, könyvkiadás, vidékfejlesztés, turizmusszervezés és sok más területen.

A gyakornoki programra jelentkezni lehet önéletrajzzal és rövid motivációs levéllel, emailben a hr@hargitamegye.ro címen (a tárgyhoz írják be: Gyakornoki program), valamint személyesen az intézmény székhelyén (Csíkszereda, Szabadság tér, 5 szám).

 

Alapszintű gyakornoki program: 2 és 4 hetes időtartamú gyakornoki program, amely elsősorban a közigazgatás és a megyei tanács működésébe biztosít betekintést, valamint olyan fogalmak és folyamatok megismerésére, amelyekkel a hétköznapok során mint egyetemista, mint későbbi munkavállaló bármikor találkozhat.

A gyakornokok fogadása két szériában történik, 2, illetve 4 hetes programmal.

 

Középszintű gyakornoki program: 2 hónapos időtartamú gyakornoki program, amely során a gyakornokok megismerkedhetnek két, általuk választott tevékenységgel/feladatkörrel, amellyel Hargita Megye Tanácsa vagy alárendelt intézményei foglalkoznak (például: útépítés- és urbanisztika, gazdasági-könyvelési és közbeszerzési, kultúraszervezés – projektmenedzsment stb.). A középszintű gyakornokság esetében a már megszerzett szaktudás hasznosulásának elősegítése a cél, illetve a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz juttatása, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése.

A gyakornokok fogadása két szériában történik.

 

Felső szintű gyakornoki program: legalább 3 hónapos gyakornoki programra jelentkező diákoknak, adott esetben végzősöknek javasolt program, amelynek végén a jelentkezők képesek lesznek önállóan ellátni egy közigazgatási munkakört. Alaposabb elmélyülési lehetőséget biztosítunk a választott területen, önálló feladatvégzéssel, projektmenedzsmenttel. Komoly tapasztalati előnyt jelent, kifejezetten ajánlott a közigazgatási karrierben gondolkodó diákoknak.

 

A gyakornokok fogadása folyamatosan történik egész évben.