HMT Gyakornoki programja
péntek, 2024. április 26., 05:36:00

A gyakornokságot és az együttműködést szorgalmazta Borboly Csaba

Médiatalálkozót szerveztek középiskolás diákoknak

(0 Szavazat)61 megjelenítés

A Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) április 27-30. között szervezte meg II. Médiatalálkozóját a Brassó megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság predeáli szabadidőközpontjában.

A négy nap során Erdély különböző részeiről érkező diákok a média területein vehettek részt képzéseken, rádió, tévé, újságírás és online kommunikáció témákban.

Bukur Tamás, a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) elnöke meghívta a találkozóra Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsa elnökét is, aki jól ismeri a MAKOSZ működését, hisz 1994-1997 között elnökségi tagja volt.

A megyeitanács-elnök szombati előadásában arról beszélt milyen fontos az érdekképviselet és arról próbálta a fiatalokat meggyőzni, hogy be kell vonni a többi középiskolást is, hogy érezzék magukénak a kitűzött célokat.

– Nagyon fontos, hogy minél több fiatal váljon részesévé a munkának, amit jól szét kell osztani, legyen igazi csapatmunka. Ugyanakkor nagyon fontos a visszajelzésekre figyelni, és azokra időben reagálni. A diákvezető akkor tud érdemben kommunikálni, ha a visszajelzésekre odafigyel – jegyezte meg Borboly Csaba, aki példaként Barabási Albert László hálózatelméletét hozta fel, a mai világban pár lépésre vagyunk egymástól.

– A diákszervezetek vezetői akkor tudnak hatékonyan kommunikálni, ha megkeresik a minél gyorsabb  direkt elérési lehetőséget. A mai felgyorsult világ egészen más, mint ami volt a korábbi generációk esetében, ma már szinte mindenki zsebében ott az okostelefon, azonnal értesül a szűkebb vagy tágabb környezet történéseiről – mutatott rá a megyeitanács-elnök.

Borboly Csaba vállalást is tett a fiatalok fel, a diákok statutumának érvényre jutásába kiemelt együttgondolkodást és munkálkodást vállalt a MAKOSZ-szal. Ugyanakkor felajánlotta számukra a gyakornokság lehetőségét a megyei tanácsnál.

– Egyetem alatt és után is, amikor bárki munkába akar elhelyezkedni, nagy előnyt élvez ha kommunikációs téren már van tapasztalata. Ilyen irányú tapasztalatokat lehet szerezni a megyei tanácsnál – fűzte hozzá Borboly Csaba, aki szemléltetve ismertette a megyei tanács kommunikációs rendszerét.

A találkozón a fiataloknak felvetette, hogy gondolkozzanak együttműködésben a Hargita Stúdióval, hisz ha van akarat, akár havonta készülhet középiskolás adás, amiben segítségükre lehetnek a szakemberek.

Csíkszereda, 2017. május 1.