Hargita megyei egyházak
szerda, 2024. május 29., 06:29:59

Hargita megyei egyházak

A hit, a vallás már a történelem kezdetén egy fontos része volt az emberiségnek. Az egyházak megalakulása, ezek hatásai végig kisérték az emberi civilizáció fejlődését. Napjainkban sincs ez másként, továbbra is fontos értékeket képviselnek a társadalom számára. Éppen ezért Hargita Megye Tanácsa kiemelt figyelemmel kíséri az egyházak életét, folyamatosan együtt működve velük, illetve a lehetőségekhez mérten minden elvi és anyagi támogatást megadva.
Az egyház intézményeinek és tevékenységeinek közösségépítő szerepe meghatározó jelentőségű a székelyföldi társadalomban, releváns szerepet töltenek be az oktatás, kultúra és közösségszervezés területén egyaránt.
A támogatási programok kezdeményezésével és folyamatos biztosításával a megyei tanács célja az együttműködés alapjainak és az ehhez szükséges forrásoknak a biztosítása főleg azokban a kisebb közösségekben, amelyekben a gyülekezet az egyetlen működő intézmény, szerveződés. Hasonlóképpen, a nagyközösségek esetében is összetartó és közösségteremtő szereppel bírnak ezek az intézmények, ennek támogatásához kíván a megyei tanács hozzájárulni a rendelkezésre álló formákban, eszközökkel.