II. Maroshévízi Református Családnap

(0 Szavazat)38 megjelenítés

A rohanó mindennapokban, fontos és elengedhetetlen időnként megállni és megélni, valamint értékelni egy adott pillanatot. Talán ez a legfontosabb gondolat, amivel a II. Maroshévízi Református Családnap alkalmával ismét azonosulni tudtam: kortól, nemtől, vallástól, és minden egyéb tényezőtől függetlenül, mindenki számára szükség van olykor megállni egy percre, önmagába nézni, új dolgokat felfedezni és értékelni mindazt, ami körül veszi.

A hétvégi rendezvény elsődleges fókusza a család volt, ugyanakkor ennél sokkal többről is szólt. Sokat hallhatjuk, hogy a család a társadalom alappillére (ez a gondolat a hétvégén is elhangzott), ugyanakkor a család és társadalom között, mint csoport, a közösség is helyet foglal, amely szintén meghatározó az egyén életében. A Családnap ideje alatt felemelő érzés volt látni, ahogyan kicsitől a felnőttig, egy közösség tagjai lehettek, és mind részt vettek egy-egy közös programban. A hétvégéből szeretnék kiemelni pár értékes pillanatot.

A szombati nap (szeptember 14.) meghívott vendége Orbán Imola Kézdivásárhelyi élménypedagógus és tréner volt. A délelőtti órákban több játékos programot szervezett a gyerekeknek, majd később a szülőket és más felnőtteket is bevont a tevékenységekbe. Talán a legmeghatározóbb program, a szimbolikus házépítés volt, ahol minden családtag megállhatott egy pillanatra, mélyen magába tekinthetett, értékelhette eddigi életútját, és megoszthatta gondolatait és érzéseit a többi résztvevővel. Természetesen ebben a programban nem maradtak el a könnyek és az ölelések sem. A közös ebédet követően egy kerekasztal beszélgetéssel zártuk a napot, melynek során Orbán Imola látta el jó tanáccsal a szülőket és a fiatalokat, míg a kisgyerekek önfeledten játszódtak a délutáni napsütésben. Vasárnap (szeptember 15.) a reggeli istentisztelet után elindultunk Tusnádfürdőre kirándulni. Kora délután érkeztünk a Szent Anna tóhoz. Egy kis séta után, mindenkinek jól esett a tóparton megpihenni, és kürtös kalácsot eszegetni. A tólátogatást egy fürdőzés követte a Tusnádfürdői Wellness központban: a kisgyerekek, míg pancsoltak, a szülők (felváltva) tudtak kicsit lazítani a medencékben. Indulás előtt, bár mindenki fáradt volt, mosoly színesítette arcukat. Az úton, ahogy a naplementét, és a hegyeket csodáltam, hálás voltam, hogy részt vehettem a Családnapon, és hogy ismét megtaláltam a lelki energiát a pillanatok megéléséhez. 

A Maroshévízi Református Egyházközség nevében ezúttal szeretném megköszönni a Hargita Megye Tanácsnak, hogy idén is sor kerülhetett a családi hétvégére

(Gáspár Szeréna)                                                                  


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774