Borboly Csaba: Székelyföldért nap mint nap kell dolgozni

Az oklándi templom felújítása az összefogás erejét mutatja

(0 Szavazat)29 megjelenítés

„Akkor tudunk előrehaladni, ha a székely nem egymásnak farkasa, hanem társa. Ha így tudunk együtt dolgozni, ahogyan az oklándi unitárius templom felújításánál is sikerült, akkor Székelyföldet meg tudjuk tartani, meg tudjuk erősíteni, és fiataljaink számára lehetőséget tudunk biztosítani az itthon maradásra” – mondta köszöntőjében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Oklándon október 6-án, vasárnap, a felújított templom ünnepélyén. A templomkertben tartott ünnepélyes zászlófelvonáson, majd az azt követő istentiszteleten számos anyaországi vendég is jelen volt, köztük Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke.

A munkálatok költségeihez az elmúlt években több alkalommal is sikerült hozzájárulnia a megyei tanácsnak, aminek kapcsán Borboly Csaba beszédében hangsúlyozta: „Székelyföldért nem lehet egyszer dolgozni vagy egyszer harcolni – nap mint nap kell. Ha egymást kezét fogjuk, és nem kell hátrafelé figyelnünk, hogy van-e ott farkas, akkor tovább tudunk haladni. Ennek a kéz a kézben haladásnak a megvalósulásában a legnagyobb szerepük a történelmi egyházaknak van.”

A tanácselnök kijelentette, hogy az unitárius egyház is messzemenően számíthat Hargita Megye Tanácsára. „Bíró Barna Botond alelnökkel együtt hisszük azt, hogy az egyházra szükség van, és örvendünk minden felújított épületnek, programnak, mert tudjuk, hogy ez a közösséget fogja szolgálni” – fogalmazott a megyei elöljáró.

 

Csíkszereda, 2019. október 6.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, március»
hkscpsv
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774