Tájgazdálkodás Hargita Megyében
szombat, 2024. április 13., 12:38:56

Ülésezett a Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottsága

(0 Szavazat)9 megjelenítés

A tegnap reggel történt tusnádfürdői kettős medvetámadás után, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke kezdeményezésére ülésezett a Sürgősségi Esetek Hargita Megyei Bizottsága. A megbeszélésre hívták a környezetvédelmi minisztert, akit végül Szép Róbert, a Környezetvédelmi Őrség főfelügyelője képviselt.

- Egyértelműen elhangzott a főfelügyelő részéről, hogy jelenleg egy túlszaporulatról beszélünk a medvék esetében. Tehát a tény megállapított, csupán az eszközök nem kerültek tisztázásra, hogy kinek mi a feladata. Joghézag van, ezt minden hozzászóló alátámasztotta, és ez ad lehetőséget arra, hogy senki ne vállalja fel a szükséges döntést - értékelte Borboly Csaba a megbeszélés végén.

Hamarosan megalakul Hargita Megye Tanácsa nagyvadas munkacsoportja, amelyben szinte minden érintett fél részt vesz. Ennek a munkacsoportnak lesz a feladata egyrészt a szükséges normatíva-módosítások előkészítése, továbbá a megyei nagyvad állomány hatékony menedzsmenttervének és a prevenciós folyamatoknak a kidolgozása.

Csíkszereda, 2018. augusztus 6.