Tájgazdálkodás Hargita Megyében
szombat, 2024. április 13., 13:37:44

A vadászat értékeit és szépségeit népszerűsítik a Székelyföldi Vadásznapokon

(0 Szavazat)13 megjelenítés

A Székelyföld Napok keretében nyolcadik alkalommal szervezték meg hétvégén a Székelyföldi Vadásznapokat, amelynek Csíkszentdomokos adott otthont.

Karda Róbert, polgármester köszöntötte a vadásztársulatokat és a rendezvény vendégeit. A polgármester saját élményeit megosztva a vadászokra jellemző magatartást és fegyelmet emelte ki, amellyel tisztelik a természetet és az állatokat.

Márton István, Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesületének vezetője örömét fejezte ki, hogy a 2011-ben először megszervezett rendezvény évről évre bővül, és egyre többen vesznek részt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy közös gondolkodásra és munkára van szükség annak érdekében, hogy azt a nagyvadat, amelyre mindig büszkék voltunk megóvhassuk a vadgazdálkodás során. – Brüsszelt meggyőztük, Bukarestet kell, hiszen változtatásokra van szükség. A megyei tanácson belül egy munkacsoportot indítunk el, amely egy sor kérdéskörre kell választ keressen, mint például a hulladékgazdálkodás, a védekezési lehetőségek vagy a túlszaporulat. Ebben a vadászok is részt kell vegyenek – fejtette ki a megyei tanács elnöke, aki egy a megyei tanács által ösztöndíjban részesített diákot is bemutatott, aki a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem biológia szakán tanul.

Csíkszereda, 2018. október 14.