Úzvölgye
csütörtök, 2024. április 25., 04:12:42

Azt kérjük, hogy tartsák tiszteletben az ország törvényeit

Állítsák vissza a megyehatárokat az 1968-as jogszabály szerint!

(0 Szavazat)31 megjelenítés

A július 9-ei gyimesbükki határvitát követően ellentmondásos és hamis hírek jelentek meg a médiában, amelyek valótlanságokat állítanak a települések közötti határok kapcsán – véli Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsának elnöke Gyimesbükkben azt kérte, tartsák be az 1968-ban elfogadott törvényt, állítsák vissza azokat a településhatárokat, amelyeket akkor meghatároztak.

„Amit kérünk, törvényes, hiszen sehol sem elfogadható az, hogy valaki egyszer csak bennebb hozza a kerítését, és azt mondja, mától ez az ő területe, és építkezik rá. Minden településnek, minden megyének tisztában kell lennie a saját területeinek határaival, azokkal, amelyeket 1968-ban törvényben szentesített Románia, legyen szó Hargita megyéről vagy éppen Teleormanról. Mi ennek az 1968/2-es törvénynek a tiszteletben tartását kérjük” – szögezte le.

A megyei tanács elnöke emlékeztetett, közigazgatási pert fog indítani Csíkszentmárton önkormányzata 17,8 hektárnyi területért, amely tulajdonképpen Úzvölgye területe, és amely Csíkszentmártonhoz tartozik a község általános rendezési terve szerint. További vitatott területekről folynak egyeztetések Csíkszentgyörgy, Csíkpálfalva és Csíkszépvíz esetében.

Csíkszereda, 2019. július 18.