Munţii Harghita
joi, 28 martie 2024 10:48:21

S-a desfăşurat concursul de bicicletă DH-enduro la Harghita Mădăraş

(0 Votări)121 vizualizări

Întrunirea de două zile de la Harghita Mădăraş a cicliştilor extremi s-a desfăşurat într-o atmosferă amicală şi condiţii meteo excelente. Pe lângă participanţii din zonă, au luat startul şi concurenţi de la Târgu-Mureş, Braşov, Sinaia, Baia-Mare, Sibiu şi Bucureşti. Cei 44 de concurenţi înscrişi la eveniment s-au întrecut la patru categorii diferite, demonstrându-şi îndemânarea şi curajul.

La juniori au participat mai ales concurenţi din zonă, podiumul fiind ocupat de aceştia. La categoriile elită şi master însă au luat startul concurenţi care sunt lideri la nivel naţional. Sportivul harghitean cu cea mai bună clasare a fost Kinda Geza, ocupând locul trei la categoria elită. Rezultatele concursului se găsesc pe pagina de web www.facebook.com/photo.php?fbid=779039792135370&set=gm.388957301262755&type=1&theather. Concursul nu a dus lipsă nici de suporteri înfocaţi. În punctele cheie ale traseului de 2200 de metri, concurenţii au fost încurajaţi de publicul prezent la competiţie. Sportivii veniţi din diverse părţi ale ţării deopotrivă s-au simţit foarte bine, şi conform spuselor lor competiţia a fost una reuşită, şi oricând vor reveni cu mare plăcere la Harghita Mădăraş. Organizatorii au promis că vor ţine competiţia şi în anii ce vor urma, ridicând acest sport extrem tot mai popular în rândul tinerilor la rang de tradiţie în zonă.
Acest eveniment de două zile a demonstrat că prin interes, bună organizare şi mai ales prin mult entuziasm se poate învia turismul într-o zonă dealtfel pitorească, însă aproape deloc vizitată în sezonul de vară. Concluzia acestui week-end ne îndeamnă să afirmăm că asemenea marilor centre de schi din Alpi, este nevoie de oferirea activităţilor atractive, strîns legate de natură, şi mai ales de organizarea unor programe, ce asigură flux turistic pe tot parcursul anului.