Válaszlevél a homoródfürdői lakossági fórum szervezőinek

(0 Szavazat)56 megjelenítés

Homoród-völgyi Ökoszisztémáért Egyesület


Tisztelt Egyesület!
Megkaptam az október 12-ére szóló meghívójukat a homoródfürdői lakossági fórumra. Amint azt már korábban jeleztem a homoródfürdői és Ilona-völgyi lakóknak írt 2013. augusztus 23-i levelemben (http://www.borbolycsaba.ro/hirek/csak-egyetertesben-tudunk-fejleszteni/), a párbeszédre természetesen nyitott vagyok bármikor, de kértem, szervezzük meg együtt a fórumot, és szorgalmaztam, hogy az ott élő vagy ott tulajdonnal rendelkezők válasszanak maguk közül egy 3-5 fős képviseletet, amellyel érdemben lehet egyeztetni a Homoródfürdőt érintő kérdésekről. Azt is kértem, hogy aki a fórum előkészítésében szeretne részt venni, az jelentkezzen a megyei tanács székelyudvarhelyi területi irodájának munkatársánál (Tókos Pál, tel.: 0742-257995, e-mail: tokospal@hargitamegye.ro), ám mindössze ketten jelentkeztek, ők is résztvevőnek, nem szervezőnek.

Vártam, hogy a levelem címzettjei elfogadják az ajánlatomat a fórum megszervezése ügyében, és partnerként állnak hozzá. Több alkalommal is kezdeményeztem az együttműködést, a párbeszédet, amint azt a levelem végén belinkelt sajtóhírek tanúsítják, de választ nem kaptam, csak egy nevek nélküli meghívót pár nappal az Önök által szombatra meghirdetett találkozó előtt. Tőlem nem kell tartaniuk, egyesület neve mögé bújniuk, mert még senkit nem ért retorzió amiatt, hogy hangot adott az enyémtől eltérő véleményének. Mindig is a gyengébbek pártján álltam, és ahol tehettem, próbáltam segíteni a megye azon lakóin, akik a segítségemet kérték. A honlapomon és a facebookon lefolytatott vita is azt bizonyítja, hogy állok elébe a véleményütköztetéseknek (http://www.borbolycsaba.ro/hirek/hozzaszolas-egy-kepriporthoz/; http://www.borbolycsaba.ro/hirek/valasz-egy-mogorvabb-bejegyzesre/).
Részrehajlással sem vádolhatnak a homoródfürdői beruházással kapcsolatban, hiszen mi a törvényesség kritériumainak megfelelően jártunk el, és a beruházást végző cégnek újra kellett kezdenie az engedélyeztetési eljárást, miután megállapítottuk, hogy nem a terveknek megfelelően végezte a munkálatokat, és válaszoltunk is a helyi lakosok panaszára (amint az a megyei főépítész mellékelt leveleiben látható, itt és itt). Hangsúlyozom: az engedélyt kérelmezők minden egyes munkálat esetében ugyanazokat a követelményeket kell hogy teljesítsék, nincs kivétel.
Tehát ismételten arra kérem Önöket, hogy egy lakossági fórum megszervezése előtt egyeztessünk a részletekről, készítsük elő megfelelően, Szentegyháza és Kápolnás polgármesterével, illetve az Önök képviselőivel együtt, hogy érdemben tudjunk tanácskozni, megfelelő szakmai és jogi anyagokra alapozva. Továbbra is meggyőződésem, hogy csak párbeszéddel, egymás álláspontjának megértésével, beszélgetéssel tudunk hosszú távú, tartós eredményeket elérni. Újra csak azt tudom mondani: nem hiszek a hirtelen indulatok által vezérelt, az egymás legyőzésére irányuló ad-hoc megbeszélésekben, csak azokban, amelyekre mindenki azért megy oda, hogy legjobb tudása szerint javítson a helyzeten, és ne egymást próbálja megsemmisíteni, ellehetetleníteni.

Tisztelettel:
Borboly Csaba,
Hargita Megye Tanácsának elnöke

Csíkszereda, 2013. október 10.

A fent említett cikkek linkjei:
http://itthon.transindex.ro/?hir=33892
http://uh.ro/itthon/kozelet/14619-borboly-parbeszedre-hivja-a-homorodiakat
http://www.marosvasarhelyiradio.ro/hirek/
http://www.prima-radio.ro/hirek/a-parbeszed-fontossagat-hangsulyozza-borboly-csaba-a-homorodfurdoi-torpe-vizeromu-ugyeben.html?print=1&tmpl=component

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774