Dreamroad projekt

A projekt megnevezése: Dream Road

A projekt címe: Danube REgion for improved Access and eMpowerment of ROmA Development / „Álmok újta - A Duna régió a roma fejlődéshez való jobb hozzáférés érdekében”

Program: Duna Transznacionális Program

Periódus: 2020/­07- 2022/­12

Partnerek: Rakicán Kutatási és Oktatási Központ (Research and Educational Centre Mansion Rakican), Szlovénia – vezetőpartner; Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft., Magyarország; Kulturális Kapcsolatokért Alapítvány, Magyarország; Kovászna Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökség, Románia; Nevo Parudimos Egyesület, Románia; Institute of Social Innovations, Csehország; Amalipe Center for Interethnic Dialogue and Tolerance, Bulgária; Roma Adult Education Organisation Burgenland, Ausztria; Roma Inclusion Office, Szerbia; Know How Centre, Szerbia; Representation in the Republic of Moldova of the Foundation Terre des hommes Lausanne Switzerland, Moldova; Roma Legal Center, Ukrajna; NGO Youth Space, Ukrajna; Centre of Social and Psychological Sciences Slovak Academy of Sciences, Szlovénia; Municipality of Murska Sobota, Szlovénia.

 

Célkitűzés: A Dream Road projekt arra törekszik, hogy a roma közösségek körében pozitív előjelű változást generáljon. A projekt kulcsfontosságú eredményei elsősorban a roma emberek digitális, információs és funkcionális műveltségét célozzák javítani.

Széleskörű szövetségek jönnek létre a projekt céljainak megvalósításában, melynek kísérleti tevékenységei során számítógéppel támogatott, együttműködésen alapuló tanulási módszereket fejlesztenek ki, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a gyakorlati tudás és a digitális életben való eligazodás készségei a roma közösségek fejlődésének katalizátorai legyenek.

A roma közösségek, a helyi hatóságok és a helyi lakosság együttműködése kulcsfontosságú lesz a fejlesztő célú közösségi ökoszisztémák megvalósításában. A DREAM ROAD projekt fejleszti az állami intézmények kapacitásait annak érdekében, hogy az innováció és a párbeszéd útján jobban megbirkózzon a roma kérdésekkel, és biztosítsa a roma közösség képviselői számára szükséges tudást a fokozatos fejlődés eléréséhez.

A projekt hosszú távú célja a tartós, átlátható és interaktív folyamatok létrehozása, amelyek ösztönzik a társadalmi szereplők kölcsönös reakcióját.

A transznacionális projekt-konzorcium lehetővé fogja tenni a helyi, specifikus környezetekben kipróbált, átadható megoldások megvalósítását, amelyek irány-mutatásként szolgálnak a jövőbeli politikai döntéshozatalban.

A projekt fontosabb tevékenységei: a roma lakosság szükségleteire vonatkozó alapos helyzetfelmérés; összehasonlító elemzések készítése; nemzetközi jó gyakorlatok megosztása; a partnerségben részt vevő tíz Duna-országban alkalmazható, átadható és az egyes régiókhoz igazított megoldások kidolgozása; a roma közösség tagjai számára részvételen alapuló, kísérleti tanulási módszerek és eszközök létrehozása, illetve a roma közösségek bevonása a tanulásba, a célzott fejlődés megvalósítása érdekében; webináriumok szervezése a létrehozott „okos” eszközök széleskörű ismertetése érdekében.

 

A Dream Road projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a román állami költségvetés társfinanszírozásával valósul meg.

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, június»
hkscpsv
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774