Zöld megállapodás Hargita Megye Tanácsa és a gyógyszerészkollégium között

Biztosítják a jövőben a lejárt szavatosságú gyógyszerek begyűjtését

(0 Szavazat)21 megjelenítés

Évek óta megoldatlan probléma a lejárt szavatosságú gyógyszerek begyűjtése, tárolása és megsemmisítése. Többek között ezt is megvitatták a megyeházán február 29-én, szombaton a Hargita Megyei Gyógyszerészkollégium éves továbbképzőjén.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, sajnos Bukarest továbbra is tehetetlen ebben a témában, azonban a megyei tanácsa az integrált hulladékgazdálkodási programja révén biztosítani kívánja a probléma kezelését. Mint ismert Hargita Megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere révén már elkészültek az önkéntes szelektív hulladékgyűjtő udvarok Maroshévízen, Gyergyószentmiklóson, Balánbányán, Csíkszeredában, Csíkszentsimonban, Szentegyházán, Székelykeresztúron és Korondon. A jövőben ezekben a központokban tárolnák a lejárt szavatosságú gyógyszereket a végső megsemmisítésig.

– A megyei hulladékgazdálkodási stratégiánkba sikerült bele foglalni ennek a problémának a kezelését is, forrást is tudunk biztosítani. Egészséges és zöld megyét szeretnénk, ezért együtt kell dolgoznunk az emberekkel. Hargita Megye Tanácsa részéről minden tájékoztató és tudatosító mozgalom mellé csatlakozunk – mondta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy a megyei tanács segít a pályázatok lehívásához szükséges engedélyeztetési folyamatban ezen a téren.

A kollégiummal közösen, úgy nevezett zöld gyógyszertár hálózatot is létrehoznának. Népszerűsíteni fogják a környezettudatos gyógyszertárakat és ösztönöznék a minél kevesebb műanyag és papír használatát.

Csíkszereda, 2020. február 29.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774