Youth&SPA workshop Brüsszelben, az Európai Régiók és Városok Hetén

(0 Szavazat)25 megjelenítés

A Youth&SPA címet viselő KA2-es Erasmus+ projekt lehetőséget kapott a bemutatkozásra a brüsszeli Európai Régiók és Városok Hetén. Az évente megrendezett négynapos brüsszeli rendezvény során régiók és városok képviselői mutatják be, miként érnek el növekedést helyi szinten; hogyan teremtenek munkahelyeket, illetve hogyan hajtják végre az Európai Unió kohéziós politikáját. Az esemény további célja, hogy felhívja a figyelmet az európai kormányzás fontosságára mind helyi, mind regionális szinten.

Hargita Megye Tanácsa a Youth&SPA projekt partnereként vesz részt a kivitelezésben. A Youth&SPA projekt célja ugyanis a fiatalok és a döntéshozók közötti, nemzetközi és intergenerációs párbeszéd elindítása és ösztönzése arra vonatkozóan, hogy miként lehet fiatalok számára is vonzóvá tenni a vidéki kis fürdővárosokat. Az Erasmus+ program által támogatott projekt során a résztvevők megosztják egymással jó gyakorlataikat, Transznacionális Ifjúsági Stratégiát dolgoznak ki, valamint politikai ajánlásokat fogalmaznak meg. A projektről, eddig elért eredményeiről, valamint további információkról a honlapon tájékozódhat: https://youthandspa.eu/

A brüsszeli workshopon a vidéki városokat érintő négy alapvető problémával fogunk részletesebben foglalkozni. Ide tartozik a város-vidék közötti kohézió és együttműködés hiánya, a fiatalok elvándorlása, a döntéshozási folyamatok iránt mutatott érdektelenség, valamint az alacsony részvételi arány az európai uniós választásokon. Célunk, hogy ezeket a problémákat a döntéshozók napirendjére tűzzük, és szorgalmazzuk, hogy a fiatalokat bevonva közösen találjunk megoldásokat.

A workshopon való részvétel ingyenes, a kiutazás önköltséges (szállítás, szállás, étkezés) és regisztrációhoz kötött. További információ az Európai Régiók és Városok Európai Hete rendezvényről, valamint a regisztráció menetéről a következő honlapon található:  

https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/582_en

További információk az eseményhez kapcsolódóan: internationaloffice@hetfa.hu


[ Nemzetközi hírek ]

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2022, szeptember»
hkscpsv
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774