XXIII. Kárpát-medencei Borsos Miklós Alkotótábor

Érdemes tehetségek felkutatásával és fejlesztésével foglalkozni

(0 Szavazat)48 megjelenítés

- Fontosnak tartom, hogy a művészet iránt érdeklődő gyermekek olyan tevékenységeken vegyenek részt, ahol folyamatosan fejleszthetik tehetségüket, értékes tudással gazdagodhatnak, ezért is szeretném kifejezni elismerésemet a  XXIII. Kárpát-medencei Borsos Miklós Alkotótábor szervezőinek és az oktatóknak az önzetlen, odaadó munkáért.

Örvendetes, hogy idén is sikerült közös munkával és együttműködéssel megszervezni a tábort, amely a fiatalok értékeit, tehetségét hivatott a felszínre hozni - nyilatkozta Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke a XXIII. Kárpát-medencei Borsos Miklós Alkotótábor megnyitóját követően. A megnyitón részt vett Barti Tihamér Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Czimbalmos Attila a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ vezetője, Ferencz Zoltán a központ művészeti vezetője, valamint a Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány Kuratórium tagjai.

Az ünnepségen Bancsi Edit, a szervező alapítvány ügyvezetője elmondta, idén van Borsos Miklós születésének 110. évfordulója, így ez lesz az egyik vezérmotívuma a tábornak. Hozzátette a rendszeresen megszervezett alkotótábor hatására sok gyermek művészeti képzésen folytatja tovább a tanulmányait, ezért érdemes ezzel a tehetségkutatással, fejlesztéssel foglalkozni.  A tábor művészeti vezetője Balázs József kifejtette, értékes munkát végeznek, mivel számos művész mondhatja el, hogy itt kezdődött a pályája, itt szerette meg a művészetet.

A gyergyócsomafalvi Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány XXIII. alkalommal szervezi meg július 6-12. között a képzőművészeti jellegű Kárpát-medencei alkotótábort a szárhegyi Böjte atya gyermekotthonban. Az alkotótábor főtámogatója Hargita Megye Tanácsa. A pályamunkák, amely alapján döntöttek a táborban résztvevőkről idén nagyszüleink vonzásában témakörben készültek, abból kiindulva, hogy napjainkban jelentős szerepük van a gyermekek felnevelésében. A tábor célja lehetőséget adni a gyermekeknek, hogy művészek társaságában, festői környezetben találkozhassanak és kapcsolatokat alakítsanak ki, továbbá, hogy megismerjék a gyergyócsomafalvi Borsos Miklós szobrászművész munkásságát. Az egyhetes tábor ideje alatt a gyermekek festészetet, grafikát tanulnak, kézműves foglalkozásokon vesznek részt, de kirándulásokat és szórakoztató játékokat is terveztek a szervezők, illetve zárókiállításon mutatják be a táborban készült alkotásokat. 

Csíkszereda, 2016. július 7.


Kulturális hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774