XXI. Alcsíki Egyházi Kórustalálkozó Csíkszentléleken

Énekszóval dicsérték az Urat

(0 Szavazat)40 megjelenítés

Szombaton délelőtt rózsafüzér imával kezdődött a XXI. Alcsíki Egyházi Kórustalálkozó a csíkszentléleki templomban, majd a 11 órától kezdődő szentmise után a népviseletbe öltözött kórusok átvonultak a csíkmindszenti sportcsarnokba, hogy megajándékozzák egymást énekükkel. Az idei találkozó mottóját a Zsoltárok könyvéből vették:„Zengjetek új éneket az Úrnak, mert csodálatra méltó, amit művelt”

Házigazdaként Keresztes Balázs, Csíkszentlélek alpolgármestere köszöntötte a több mint háromszáz résztvevőt a sportcsarnokban, köszönetet mondva a találkozó fő támogatóinak. Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Művészeti  Népiskola, a csíkszentléleki  Polgármesteri Hivatal, a helybéli SUTA Közbirtokosság és az Alcsíki Kistérségi Társulás jóvoltából sikerült tető alá hozni az idei találkozót.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszédében a kórusok közösségépítő szerepére mutatott rá.

– A kórusokban éneklő emberek mindannyian a közösségépítésnek egyik legerősebb motorjai a saját településükön. Az Önök énekes jókedve a közösségüknek a felvidításán, és annak építésében is nagy szereppel bír” – fogalmazott a megyeelnök. Ugyanakkor köszönetet mondott a jelen lévő Tamás József püpsök úrnak, a főesperes úrnak és a plébánosoknak, hogy lehetőséget teremtenek a találkozók évről-évre történő megszervezéséhez. Együtt próbáljuk meg szebbé tenni hétköznapjainkat és ünnepeinket. Amikor egy ünnepen vagyok, a kórusnak az előadása mindig a hangulatot emeli és ünnepélyesebbé teszi, könyebben ráhangolódunk – osztotta meg személyes tapasztalatát Borboly Csaba, aki kitartást és sok erőt kívánt a karnagyoknak, kántoroknak és a kórustagoknak.

Hargita Megye Tanácsa képviseletében továbbá jelen volt Becze István és Kozma István megyei tanácsos is.

A köszöntő szavak után Tusnádfürdő, Csíkszentsimon, Csíkszentkirály, Csíkszentimre, Csíkszentmárton, Csíkszentgyörgy és a házigazda Csíkszentlélek egyházi kórusai adtak elő két-két kórusművet.

Csíkszereda, 2016. január 30.


[ Egyházi hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774