Vonzó Székelyföld - Ismét bemutatkozott a térség a bukaresti Romexpón

(0 Szavazat)14 megjelenítés

A húsvéti ajánlatok, szabadidős tevékenységek, lovas programok, wellness, a gyógyturizmus, román vonatkozású látványosságok, városlátogatások iránt érdeklődtek leginkább a Székelyföld standhoz látogatók a hétvégén Bukarestben megszervezett Országos Turisztikai Vásáron.

A tavaszi kiállításon a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás, Kovászna város, a Csík Info, az Udvarhelyi Turinfo mellett a hargitafürdői Balu Park, a Gyimesvölgyi Turisztikai Egyesület és a csíkszeredai Hunguest Fenyő Hotel is népszerűsítette térsége látványosságait, programajánlatait. A nyári és őszi turisztikai ajánlók, programcsomagok, amelyeket a kiállításon ismertettek, megtalálhatók a www.visitinharghita.ro weboldalon is.

A Kovászna és Hargita megyei tursztikai szakemberek szerint a február 25–28. között megszervezett idegenforgalmi vásáron kiemelten fontos volt a részvétel, ugyanis a Lonely Planet 2015-ben Erdélyt a legjobb desztinációnak nevezte, így minden alkalmat meg kell ragadni a közös népszerűsítés érdekében, ilyen a szóban forgó vásár is, amelyre több tízezren voltak kíváncsiak. Az idősebb korosztályt leginkább Kovászna és Tusnád gyógykezelési lehetőségei vonzották, a fiatalabb korosztályt a szabadidő aktív eltöltése, szabadidős programok érdekelték. A román utazási irodák szállodákkal való együttműködési kapcsolatok kialakítását szorgalmazták.

Az érdeklődők pozitívan fogadták a székelyföldi részvételt a kiállításon, hiszen lehetőséget nyújt a belföldi, a székelyföldi ajánlatok megismerésére is, amelyek mostanában – a divatos külföldi desztinációk miatt – hátrányba szorultak. „Fontos a személyes kapcsolat, mert így apró részletekről is érdeklődhetek” – mondta egy bukaresti hölgy, aki a Székelyföld standon a gyógykezelés igénybevételéről kért információt.

Egy hét múlva, március 3-6. között Budapestre „utazik” Székelyföld, ahol az Utazás 2016 kiállítás szintén kiváló lehetőséget biztosít a térség népszerűsítésére és turisták idevonzására.

Csíkszereda, 2016. február 28.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774