Vita a prefektusi kollégium ülésén

Borboly Csaba megértést kér az önkormányzatok munkatársai iránt

(1 Szavazat)16 megjelenítés

A polgármesteri hivatalok kevés munkatárssal dolgoznak a közalkalmazotti létszám korlátozása miatt, tehát nem tudnak annyi szakembert foglalkoztatni, hogy mindegyik szakterületre jusson belőlük, és ez igaz a megyei tanácsokra is – hívta fel a figyelmet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a prefektusi kollégium március 21-i, hétfői ülésén, és a panaszkodó igazgatók megértését kérte. A megyeelnök abban a vitában emelte fel szavát a polgármesterek védelmében, amely a Hargita megyei kormányzati intézmények és polgármesteri hivatalok közti viszonyról alakult ki. A környezetvédelmi ügynökség felügyelője és a kataszteri hivatal igazgatója azt sérelmezte, hogy szerintük nem működnek együtt velük a polgármesterek, nehezen állnak szóba, vagy nem válaszolnak, nem foglalkoznak az általuk összeállított dossziékkal.

Borboly Csaba szerint, miközben rossz jogszabályokkal felelősséget rónak a polgármesteri hivatalokra, és kötelező feladatokat írnak elő számukra, mindemellé nem rendelnek elegendő forrást, sem személyzeti keretet, sem tényleges hatáskört. Ugyanakkor csak azért, mert a kataszteri hivatal vezetőjének baja van a polgármesterekkel, nem szabad általánosítani – tette hozzá –, hiszen a dekoncentrált intézmények többségével jól együttműködnek a településvezetők. Azon önkormányzatok esetében van gond, amelyek ügyét nem kezelik kellő alapossággal és hatékonyan, például Farkaslakáról a mintegy fél éve beküldött 164 földtulajdonnal kapcsolatos dossziéból máig mindössze négy esetében közöltek álláspontot a kataszteri hivatalban – mutatott rá a megyeelnök.

– Közösen meg kell győznünk a bukaresti illetékeseket arról, hogy változtassák meg a rossz törvényeket, így több szakember dolgozhatna az önkormányzatoknál, és az intézményi együttműködés is jobb lenne – jelentette ki Borboly Csaba.

Csíkszereda, 2016. március 21.


[ Közéleti hírek ]

 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774